Princess op avontuur

Het is een wonder dat ze na al die tijd weer gevonden is…

 

Daarom word ze ook wel wonderhondje genoemd. De 9-jarige Princess van een Amerikaanse familie uit Coral Springs was in september 2016 opeens spoorloos verdwenen. Zoektochten werden gehouden, maar tevergeefs. Princess was nergens meer te vinden. Tot er gisteren een heel onverwacht belletje bij de familie binnenkwam.

 

Want wat bleek? Princess is gevonden. En niet zomaar ergens. Nee, wel 1200 kilometer verderop in een asiel in Wilmington. Niemand weet hoe het hondje daar terecht gekomen is. Maar ik denk dat ik het wel weet. 

 

Die Princess is gewoon op avontuur geweest. Stad en land afgelopen, van alles meegemaakt en nu was het wel welletjes. Dus hup op zoek naar een asiel. Daar werden meteen haar baasjes gebeld. Het avontuur moest toch wel een keer ophouden. En de familie kon niet gelukkiger zijn. ‘Het is een wonder dat ze weer teruggekomen is.’ 

 

Dit is natuurlijk mijn kant van het verhaal. Een soort van Dora de Ontdekker maar dan in hond-vorm. Dat maakt het verhaal gewoon nóg leuker. Maar ik hoop natuurlijk dat er niks ergs gebeurd is met de hond in de laatste anderhalf jaar en dat er veel mensen zijn geweest die voor haar gezorgd hebben.

 

Een mooi verhaal is het. Ik ben blij voor de familie. En die Princess, die zal de afgelopen dagen zo ontzettend vertroeteld zijn dat ze nu nooit meer weg wil.

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam.