Ik ben geen feminist

 

Niet dat ik er bewust voor gekozen heb in elk geval, maar toch werd ik blij van dit nieuws van Opel.

 

Ik heb al iets te vaak meegemaakt dat ik op zoek was naar een nieuwe auto, mijn wensen uitsprak tegen een verkoper en een beetje ‘weggezet’ werd met een soort reactie alsof mijn vraag een onzinvraag was. Dat ik bijvoorbeeld altijd even wil kijken hoeveel er onder de achterklep kan. Of, nog gekker, dat de verkoper me gewoon negeerde en het gesprek verder met m’n man wilde voeren. Die dan trouwens gewoon geen antwoord geeft. In elk geval is Volvo bij mij hierdoor echt afgevallen als leverancier. Terwijl ik het stiekem best een oké auto vond. Maar ja. Moeten ze zich maar een beetje gedragen.

 

 

Wat heeft Opel nu gedaan?

 

Ze ontdekten dat maar 4% van de autoverkopers in hun dealernetwerk vrouw is. Om meer diversiteit op de werkvloer te creëren en vrouwen te inspireren om een carrière als autoverkoper te overwegen, zijn ze samen met Randstad een nieuwe, experimentele campagne gestart. Uit recent onderzoek onder ruim 1.000 Nederlanders is gebleken dat bijna 60% van de Nederlanders het beroep autoverkoper als mannelijk omschrijft.

Tegelijkertijd blijkt dat zowel mannen (71%) als vrouwen (77%) ervan overtuigd zijn dat vrouwen net zo’n goede autoverkoper kunnen zijn als mannen.

 

De belangrijkste redenen om een auto bij een officiële merkdealer te kopen, zijn onder meer advies (49%) en persoonlijk contact met de verkoper (38%). Karaktereigenschappen als klantgerichtheid en inlevingsvermogen worden, naast expertise, belangrijk gevonden bij de aankoop van een auto. Deze eigenschappen worden door de respondenten van het onderzoek vaker geassocieerd met vrouwen dan met mannen.

 

Kijk… Hèhè.. Eindelijk begint iemand het te snappen

 

We willen gewoon door een aardig en sympathiek iemand geholpen worden bij een dealer. Nu nog hopen dat dit voorbeeld door velen gevolgd gaat worden. En als we dan toch bezig zijn…Mag er dan in de garage ook een vrouw werken? Of is dat misschien teveel gevraagd? Dan wacht ik nog wel even.

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs. sfeerbeeld :Getty Images