Pompoen

pannenkoekjes

 

Als ontbijt, als snack, als lunch of als avondeten.

 

 

 

pompoenpannekoek

Dit heb je nodig

 

  • 500 g gekookte pompoen
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel
  • 2 of 3 el vanillesuiker
  • 60 g rozijnen
  • Zonnebloemolie om in te bakken

 

Zo maak je het

Pureer de gekookte pompoen. Klop de eieren los en meng met de gepureerde pompoen. Voeg melk toe. Meng goed, zodat er een wat gladdere structuur ontstaat. Voeg dan al roerende het bakmeel toe. Doe vervolgens zout, kaneel, suiker en de rozijnen erbij en blijf roeren tot een mooi beslag. Bak de kleine pannenkoekjes in een pan met zonnebloemolie, op dezelfde manier als normale pannenkoeken.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares