Pizza eten met mes en vork?

 

Een warme pizzapunt staat voor ons gelijk aan ultiem genot. Want ja, er gaat toch weinig boven een knapperige deegbodem met gesmolten kaas on top. Maar hoe ga je te werk als je een hele pizza krijgt voorgeschoteld? Gebruik je mes en vork of eet je met je handen?

 

Het ligt eraan waar je bent. De ene pizza is de andere niet en elke variant verdient een eigen behandeling. In Napels gaan ze bijvoorbeeld heel anders te werk dan in New York. Wij zetten de verschillen voor je op een rij, zodat je nooit voor schut staat op locatie.

 

Napels

De eerste stad die men noemt als het om pizza gaat. Napolitaanse pizza is de holy grail en moet zelfs aan strenge eisen voldoen, wil hij zo mogen heten. Krijg je mes en vork als je je in deze pizzawalhalla bent? Maak daar dan ook gebruik van. Klinkt misschien gek, maar het is in Napels juist de bedoeling om pizza met bestek te eten. Bestel je de pizza op straat en krijg je geen bestek? Vouw je punt dan dubbel en vouw het uiteinde helemaal richting de korst voor een perfecte pizza-envelop.

 

Rome

Ook in Rome eet je pizza met bestek als je een beetje op je manieren let. Is de pizza al in punten gesneden die je het liefst zo in je mond zou stoppen? Verwarrend. Kijk in dat geval om je heen wat de locals doen. Doe je het toch verkeerd? Haal rustig adem, pizza verkeerd eten is niet zo’n doodzonde als bijvoorbeeld spaghetti snijden.

 

New York

Italië staat misschien bekend als pizzaland numero uno maar met een grote Italiaans-Amerikaanse bevolking kunnen ze er in New York ook wat van. Als je hier echter met mes en vork je pizza te lijf gaat, kan het zomaar zijn dat de politie wordt gebeld. Een slice eet je hier met de hand en je vouwt hem dubbel in de lengte.

 

 

Door: Redactie FavorFlav