Pittige spaghetti met garnalen

 

Want mijn favoriete spaghetti wil ik graag even met je delen.

 

 

Dat we hier op de redactie gek zijn op pasta’s, pizza’s en al het andere lekkers dat de Italiaanse keuken te bieden heeft, is niets nieuws. Wel houden we niet op met verschillende soorten uitproberen en ik deel dan ook niets liever dan mijn favoriete gerechten met je. Vooral Italiaans dus. Maar vooral ook gerechten die ik van huis uit mee heb gekregen, en ja hoor, ik heb er weer eentje.

 

Deze pittige spaghetti met garnalen at ik altijd in het eetcafé van mijn stiefvader (eigenlijk zeggen we bonus-vader of cadeau-vader, klinkt leuker en hij is hartstikke lief, dus mag dat gezegd worden) in Noordwijk. Dit was echt dé favoriet en ik kon dus moeilijk overstappen op een andere keuze als ik daar ging eten. Als je eenmaal fan bent, is het lastig om nog iets anders te nemen. Wat als je de verkeerde keuze hebt gemaakt en je toch het liefst die ene spaghetti had gewild? Oké, mijn sterrenbeeld is een weegschaal, dus voorlopig verschuil ik mij daar nog eventjes achter. Keuzes maken kan ik niet, maar overtuigen wel en deze wil je gewoon even uitproberen.

 

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

 

  • 400 g spaghetti
  • 1-2 rode pepers
  • 2 knoflooktenen
  • Olijfolie
  • 1-2 blikjes tomatenblokjes
  • Handje basilicumblaadjes  
  • Peper en zout
  • 250 g garnalen
  • Geraspte kaas of Parmezaanse kaas
  • Optioneel: Cherrytomaatjes (gehalveerd)

 

pasta met garnalen

 

Zo maak je het

 

Breng een pan met water aan de kook voor de spaghetti. Snijd in de tussentijd de rode pepers en knoflooktenen fijn. Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de pepers en knoflooktenen voor ongeveer 2 minuutjes. Doe vervolgens de blikjes tomatenblokjes erbij en laat minimaal 15 minuten pruttelen. Voeg in de tussentijd de basilicumblaadjes toe en breng de saus op smaak met peper en zout. In een andere pan bak je de garnalen. (Dit kan natuurlijk ook gewoon in dezelfde pan, maar ik doe het liever in twee pannen, dat is wat overzichtelijker en dan weet je precies wanneer de garnalen goed zijn en niet te doorbakken.) Serveer de spaghetti met de pittige saus, de garnalen, wat kaas en eventueel nog cherrytomaatjes.

 

Buon Appetito!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares