PITTIGE GEHAKT­­BALLETJES MAAK JE ZO!

 

Iedereen heeft natuurlijk het recept voor de perfecte gehaktbal, maar heb je deze weleens geprobeerd? Gegarandeerd een succes. En vergeet de yoghurtdipsaus niet.

 

Dit heb je nodig

  • 500g gehakt
  • 1 ei
  • 120 ml melk
  • 130 g paneermeel
  • 1 kleine ui
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 40 g verse peterselie
  • snufje gedroogde oregano
  • snufje gedroogde chilipeper
  • versgemalen zwarte peper
  • snufje zout

 

Zo maak je het

Klop het ei en de melk goed door elkaar. Snij de ui in kleine stukjes en pers de knoflook. Snij de bladeren van de verse peterselie in kleine stukjes. Doe het gehakt in een kom en voeg hier alle voorbereide ingrediënten aan toe. Kneed dit even een tijdje met je handen goed door. Als het gehakt goed gemengd is vorm je kleine balletjes van het gehakt. Bak deze eerst kort, ongeveer 4 minuten, in een pan met olie. Doe vervolgens de gebakken gehaktballetjes in de oven op 180 graden voor 15-20 minuten.

 
Yoghurtsaus

  • 3 grote el dikke Turkse yoghurt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • peper & zout

 
Neem een kom en meng alle ingrediënten tot een saus.

 

Sfeerbeeld:  From the kitchen