Kleine moeite

 

Anita: Je koopt een leuke roze armband en je steunt daarmee direct belangrijk onderzoek op het gebied van borstkanker. Relatief gezien ken ik weinig vrouwen met borstkanker, maar toch steun ik dit initiatief van harte. Het is een kleine moeite en het effect kan groot zijn.

 

 

 

Er wordt al veel onderzoek gedaan naar borstkanker, maar het fijnste zou natuurlijk zijn dat de ziekte gewoon te behandelen zou zijn. Dat, als je borstkanker krijgt, het niet meer zo’n doodvonnis is. Gelukkig gebeurt er al veel op dit gebied, en ken ik vrouwen die na een operatie en chemo het leven weer kunnen oppakken, maar helaas ken ik ook de andere kant; een vriendin, moeder van twee pubers, die er niet meer is. Het is en blijft een rotziekte. Daarom vind ik het zo’n mooi gebaar, vrouwen die elkaar steunen, wereldwijd. En nu is het oktober, borstkankermaand. Dus koop zo’n roze armband van €9,99 waarvan €4,26 wordt gedoneerd aan belangrijk borstkankeronderzoek. Of koop er een paar, staat hartstikke leuk om je pols. Of geef de armband cadeau! De armband bestaat uit 4 verschillende goudkleurige armbandjes waarin onder andere rozenkwarts is verwerkt. Met het dragen van de armband laat je zien dat je om al die anderen geeft. Dus doe het!

 

Pink Ribbon

 

 

Zondag 1 oktober wordt om 19.00 uur de Amsterdam Toren door Quinty Trustfull roze gekleurd als start van de borstkankermaand.

 

Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijneffecten van borstkanker. Met als doel: een beter en langer leven voor de (ex)borstkankerpatiënt. Pink Ribbon is een merk van KWF Kankerbestrijding.

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.