Philly cheese steak

 

Maak kennis met het allerlekkerste broodje uit Philadelphia.

 

 

cheese steak op bord

Dit heb je nodig

Voor 2 broodjes

 

  • 2 afbakpistoletjes
  • 1 ui
  • Halve paprika (rood en/of groen)
  • Olijfolie (om in te bakken)
  • 175 g biefstuk (ik gebruik ribeye)
  • 2 plakken cheddarkaas

 

Zo maak je het

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de broodjes in de oven en bak ze volgens de aanwijzing van de verpakking. Je kan ook verse pistoletjes gebruiken voor dit recept. Snijd de ui en paprika in ringen en bak ze in een pan met wat olijfolie. Haal ze na 5 minuutjes uit de pan. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en bak die in dezelfde pan. Zorg ervoor dat de reepjes niet helemaal zijn doorgebakken. Snijd de broodjes open en beleg met biefstukreepjes, ui, paprika en een plak cheddarkaas. Zet de broodjes voor ongeveer 3-5 minuten in de oven. Ze zijn klaar wanneer de kaas lekker gesmolten is.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares