Pasta, pasta, pasta!

 

Voor de pastaliefhebber is dit hemels! Even winnen dus…

 

Gisteren vertelde ik over de pizzabijbel. Niet gewonnen? Ik heb vandaag nog zo’n leuke: de pastabijbel. Ge-wel-dig. Ik ben echt een super-erge fan van pasta’s. Het liefst eet ik elke dag pasta. Dit kookboek kwam dus even goed uit. Er staan meer dan 130 recepten in. Ik kan dus nog wel even voort met al mijn pasta’s. Roberta Pagnier leert je in dit boek hoe je zelf pasta kan maken. Van simpele en snelle pasta’s tot culinaire hoogstandjes. Ik deel alvast een recept met je. Kan je dat vanavond alvast maken.

 

Orecchiette met rucola en gorgonzola

 

 

Heb ik je al verteld dat deze pasta in een handomdraai is gemaakt? Ja, daar houden we van.

 

Dit heb je nodig

  • 350 g orecchiette
  • 150 g rucola
  • 150 ml volle melk
  • 150 g gorgonzola piccante, in blokjes
  • 1 tl chilivlokken
  • zout en peper

Zo maak je het

1 Pureer de rucola grof in de keukenmachine. Verwarm de melk en roer er de rucolapuree en gorgonzola doorheen. Breng op smaak met zout en peper en chilivlokken.

 

2 Breng een pan water met zout aan de kook en kook de orecchiette beetgaar in circa 4 minuten.

 

3 Roer de orecchiette door de gorgonzola-rucola-saus en verwarm nog circa 2 minuten.

 

Wil je dit boek winnen?

 

Gewoon even reageren op het Facebook-bericht over deze win-actie. Geen Facebook? Doe dan maar een mailtje naar winnen@franska.nl. Morgen maak ik de winnaar bekend.

 

 

Pastabijbel

Roberta Pagnier

€29,99

Uitgeverij Carrera

 

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met 6 gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze gewoon elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.