Vicolo Baciadonne

Vicolo Baciadonne in Città della Pieve is het meest romantische steegje van Italië.

 

De naam zegt het al: in Vicolo Baciadonne mag je de vrouwen kussen. Het steegje is slechts 43 centimeter breed en daardoor zo smal, dat als je elkaar passeert, je wordt gedwongen om de ander te kussen. Natuurlijk is niet iedereen het erover eens, maar in Città Della Pieve claimt men dat de Viocolo Baciadonna ook nog eens het smalste steegje van Italië is. Om nog even op dat kussen terug te komen: het steegje dwingt je met haar naam alleen al om hier je vrouw te kussen. De naam is onvermijdelijk gekoppeld aan de smalheid van de passage en volgens de inwoners brengt dat geluk in de liefde. Het is dan ook de favoriete plek voor pasgetrouwde stelletjes om vereeuwigd te worden. 

 

Vicolo Baciadonne is onderdeel van het ‘Pad van de steegjes’ in Città della Pieve. Een doolhof van straten en pleinen waar je als bezoeker heel makkelijk in kunt verdwalen, maar waar je uiteindelijk altijd wel weer op zo’n fantastisch pleintje uitkomt waar je een terras vindt, zodat je onder het genot van een glas wijn even rustig kunt bijkomen van alles wat je hebt gezien en meegemaakt. 

 

Info over Città delle Pieve vind je hier

Door: Adje Middelbeek

 

Adje Middelbeek woont en werkt in Umbrië (Italië). Vanuit haar supergezellige B&B c.q. vakantiehuis Podere del Buongustaio organiseert ze de mooiste culi-reizen.