Pasta met asperges

 

Ja, lekker genieten, zo’n frisse pasta met asperges.

 

 

 

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

  •        400 g pasta
  •        350g asperges
  •        300 g zalmfilet
  •        250g basilicumpesto
  •        180g ricotta
  •        1 citroen
  •        Zout en peper
  •        1 zakje Parmezaanse kaas  

 

Zo maak je het

Breng de pasta aan de kook in water met wat zout. Kook de pasta al dente. Snijd de onderkant van de asperges eraf (het dikke gedeelte) en snijd de asperges vervolgens in kleine stukjes. Kook de aspergestukjes gedurende de laatste 2 tot 3 minuten mee met de pasta. Even afgieten, maar bewaar een beetje kookwater voor de saus. Snijd de zalmfilets in blokjes en bak die eventjes in een pan.

Maak vervolgens de saus: Rasp de citroen. Bewaar de citroen, zodat je het sap nog kan gebruiken. Meng de pasta met de pesto, ricotta, citroenrasp en wat kookwater. Voeg peper en zout naar smaak toe en pers wat citroensap over het mengsel. Serveer de pasta met de zalm en de Parmezaanse kaas.

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares