Pak op 19 februari maar niet de auto

 

De boeren gaan weer op pad, met zo’n duizend man sterk. Dat kondigde de Farmers Defence Force (FDF) vandaag aan. Op 19 februari gaan ze weer met hun tractoren richting Den Haag. Jawel, de boeren gaan weer actie voeren tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet.

 

Dus was je van plan om de auto te pakken, of erger nog, met de auto richting Den Haag te gaan: doe het op 19 februari maar niet. En haal je al helemaal niet in je hoofd om naar het Malieveld te gaan, want daar eindigen ze wederom. Het kabinet maakte vorige week bekend dat er zo’n half miljard euro wordt geïnvesteerd om boeren die stallen in de buurt van natuurgebieden hebben uit te kopen. En dat viel, niet heel verrassend, niet bepaald in goede aarde.

 

Dat eerder genoemde Malieveld heeft het door deze acties overigens best zwaar te verduren, dat is behoorlijk beschadigd geraakt. De boeren hebben beloofd dit te gaan herstellen, maar ze beloven bij dit protest ook ‘meer actie’ dan bij de vorige protesten. Lijkt mij vooralsnog een beetje tegenstrijdig. De FDF-voorzitter heeft ook aangegeven dat het Malieveld deze keer als verzamelpunt zal dienen, en dat de boeren vanaf daar ‘op gaan toeren’. Zelfs Duitse boeren zouden zich op de 19e voegen bij het protest.

 

Dus nogmaals, mocht je na dit nieuwtje nog steeds overwegen om met de auto richting Den Haag te gaan… Doe. Het. Niet. Tenzij je de enige persoon in heel het land bent die wèl vrolijk wordt van kilometers file…

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer