Over de mondkapjesplicht in één minuut

 

Soms moet je van dingen maar even de humor inzien. Dat is sowieso altijd mijn favoriete manier van dingen benaderen.

 

Soms (vaak?) zijn dingen gewoon niet zo logisch. (Ik druk me even zo politiek correct mogelijk uit.) Want die mondkapjes en de regels daaromtrent, is daar enige logica in te vinden? En dan heb ik het niet eens over of het nou echt nut heeft om ze te dragen of niet, maar vooral over hoe onze overheid zich erover heeft uitgesproken.

 

In het begin van deze coronacrisis was het Outbreak Management Team nog fel tegen het dragen van mondkapjes, het zou absoluut geen zin hebben en niet werken. De overheid nam deze aanbevelingen over, al dan niet ingegeven door een ernstig tekort aan beschermende middelen waaronder mondkapjes. En nu, een paar maanden later, zitten we met de mondkapjes opgezadeld. Sterker nog: de wet schrijft nu voor dat we ze moeten dragen. Wat is er in de tussentijd gebeurd? Voortschrijdend inzicht? Is Rutte wat mondkapjes betreft nou echt zo’n wiebelkont?

 

Dat kunnen Van der Laan en Woe beter uitleggen dan ik, en dat deden ze dan ook in hun programma Even Tot Hier.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer