Over de BOA’s bij BEAU

 

En de dresscodes van Hilversumse habitués

 

In dit coronatijdperk valt een aantal dingen op. Sowieso dat de desbetreffende deskundigen hun coronakennis op zoveel mogelijk podia etaleren. Het gaat van M via BEAU langs Op1 naar Goedemorgen Nederland. Politiek commentator Wouter de Winther krijgt echt een prijs voor weinig slapen en er citroentjesfris uitzien. Programmamonogamie is niet echt aan de orde. Wat talkshowbezoek betreft is het allemaal een enorme seventies vibe, zal ik maar zeggen. Geeft allemaal niets, ik snap het en überhaupt hulde voor het feit dat iedereen maar steeds weer aanschuift om ons op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen.

 

Maar wat me opvalt is dat waar iedereen jasje-dasje predikt, iedereen die onder de politieparaplu valt standaard in zijn uniform aanschuift. Nu ken ik wat mensen die betrokken zijn bij de productie van zo’n dagelijkse talkshow dus die trok ik eens aan het jakje. De twee BOA’s bij BEAU hadden hun walkietalkie nog in de borstzak zitten, het viel me nog mee dat-ie niet afging tijdens het gesprek. Tv-maker in kwestie zei het wel handig te vinden, dan wist je waarom die persoon aan tafel zat want echt bekend waren ze niet dus dan is het voor de kijker meteen duidelijk.

 

Ik begreep de voordelen ook, maar kon toch het visioen niet onderdrukken hoe de talkshowtafel eruit zou zien als iedereen in arbeidsklof zou aanschuiven. Dus de microbiologen in witte jassen met een loep in de hand en een paar petrischaaltjes voor zich (ik stel me er maar wat bij voor hè), een boze boer in blauwe overall met een hooivork in de hand als ware hij de landversie van Neptunus en Inez Weski in toga en bef.

 

En dan stiekem gniffelen als de redactie van Tijs van den Brink dinsdag een sekswerker aan tafel uitnodigt.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach