Over dat boeketje van Máxima

 

Dat snap ik dus nu.

 

Heb jij je ook altijd afgevraagd waarom Máxima en andere koninginnen en prinsessen bij officiële gelegenheden toch altijd zo’n mal boeketje in hun handen hebben? Dat is toch van een ongekende truttig- en onhandigheid? Reuze onhandig ook, want waar leg je dat kreng (het boeket hè, ik vind ze vaak niet om aan te zien) als je een glas Blanc de Blancs van Ruinart krijgt aangereikt?

 

In het geval van Máxima al reuze onhandig omdat ze ook altijd maar een handschoen draagt en dus haar rechterhandschoen in haar linkerhand draagt. Wat moet je daar allemaal mee?

 

Nou, sinds corona weet ik het antwoord. Want ik heb nu zo vaak de neiging om iemand te huggen of te zoenen dat ik eigenlijk behoefte heb aan een fysieke barrière. Iets dat letterlijk tussen mij en de ander in staat als subtiele reminder van: dit is mijn space, dat de jouwe.

 

En ik denk dat dit precies de functie van dat boeket is. Om letterlijk de ruimte rond de royal een beetje af te bakenen. Of heb jij een andere uitleg?

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach