FRANSKA.NL X EUCERIN

 

Ouderdoms­vlekken?
Dat is toch iets voor
oude mensen?

 

Een paar maanden geleden viel me iets op,
als ik mezelf in de spiegel zag. Kreeg ik nou ineens sproeten? Ik begon opeens een beetje op Pipi Langkous te lijken. Na een beetje
zoeken op internet kwam ik het woord ouderdomsvlekken tegen. Daar schrok ik toch echt van. Ouderdomsvlekken?
Dat is toch iets voor oude mensen?

 

 

Maar inmiddels ben ook ik de vijftig gepasseerd en dat is ook aan mijn huid te zien. Niet alleen ziet die er af en toe wat droog en vermoeid uit, op mijn gezicht en handen zijn steeds vaker kleine donkere vlekjes zichtbaar. Zonschade van de afgelopen jaren en hyperpigmentatie. Herken je dat?
 
Deze hyperpigmentatie is een ophoping van melanine in de huid, waardoor er vlekjes ontstaan. Jarenlang was ik niet zo voorzichtig in de zon en dat zie ik nu toch echt op mijn huid terug. Tel daar mijn leeftijd en hormonale invloeden door de overgang bij op. Dan is het dus niet zo gek dat mijn huid verandert.  
 
Nou ben ik helemaal niet zo’n ijdeltuit, maar die vlekjes vind ik toch niet zo geweldig. Hoewel ik probeer om ze met een concealer te verbergen zie ik er vaak een paar over het hoofd en is mijn huid niet meer egaal. Mijn meneer vindt dat ik niet moet zeuren, maar ik vind het heel vervelend. Want dan voel ik me zo oud!
 
Gelukkig begreep mijn vriendin B. meteen waar ik het over had. Ook zij kreeg steeds vaker last van donkere vlekken naast haar ogen. Het leek een beetje op het zwangerschapsmasker dat we hadden, toen onze kinderen net waren geboren. Mijn vriendin had in de apotheek Eucerin Anti-Pigment Dagcrème SPF 30 gekocht en dat werkte bij haar als een tierelier. Het door Eucerin gepatenteerde ingrediënt Thiamidol gaf bij haar al na twee weken resultaat. Dat wilde ik dus ook wel.

 

 

Maar omdat ik nogal allergisch ben, probeer ik niet zo makkelijk iets nieuws op mijn huid. Ik heb op internet de pagina van Eucerin bekeken en die overtuigde me helemaal om deze huidproducten te willen proberen.

 

Eerst heb ik een paar dagen een beetje van de crème aan de binnenkant van mijn pols gedragen. Gelukkig reageerde ik er goed op en durfde ik het ook op mijn gezicht te gebruiken. Het is een heerlijk luchtige, niet-vette crème die je makkelijk doseert met het pompje. Hij smeert fijn uit, trekt supersnel in en is daarom een fijne basis voor m’n make-up. Ideaal voor mijn droge en vermoeide huid.
 
Met de Eucerin Anti-Pigment Spot Corrector tipte ik dagelijks de wat grotere pigmentvlekjes op mijn handen aan. Deze doorzichtige gel trekt ook snel in en maakt mijn huid lekker zacht. Ook hier zie ik de vlekjes langzaam verdwijnen. Dat vind ik wel heel fijn want die vervelende vlekjes op mijn handen kon ik toch echt niet verstoppen.
 
Omdat ik zo blij word van de dagcrème heb ik inmiddels ook de Eucerin Anti-Pigment nachtcrème gekocht. Ideaal, zodat mijn huid ook ’s nachts kan herstellen en het effect tegen de donkere vlekjes nog groter is. Gelukkig heb ik totaal geen allergische reactie op deze producten gehad. Ze zijn zuinig in het gebruik en vanwege het pompsysteempje blijft de crème lang goed zonder invloeden van buitenaf.
 
Na een paar weken merkte ik echt verschil. De donkere stipjes vervagen en mijn huid ziet er echt weer frisser en egaler uit. Groot voordeel is dat mijn gevoelige huid heel goed op de crème reageert. De beschermingsfactor 30 zorgt ervoor dat ik niet nog meer nieuwe vlekjes krijg nu de zon steeds feller schijnt. Daarom hoef ik dus niet ook nog een aparte zonnebrandcrème op mijn gezicht te gebruiken. Twee vliegen in een klap dus! Ik voel me weer jaren jonger nu de vlekjes verdwenen zijn. Dat wil jij toch ook?!
 
En yay… dat kan! Want ik mag twee keer een hele set weggeven. Dus de dag- en nachtcrème, het serum en de spot corrector. Deel jouw ervaringen met pigmentvlekken op onze Facebookpagina en daaruit mag ik dan twee winnaars kiezen. Ik zeg: doen!

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit