Oude rockers waar we nog steeds verliefd op zijn

 

Oude Britse rockers. Ik ben er gek op. Seks drugs en rock ’n roll. Deze heren op respectabele leeftijd staan nog steeds als jonge goden op het podium, and I love it.

 

Ooit waren het jonge mannen met hysterisch gillende meiden achter zich aan. Met hun bands maakten ze de meest waanzinnige muziek en toerden ze de hele wereld rond. Inmiddels zijn ze wat ouder en grijzen maar zitten ze echt niet achter de geraniums. Ze rocken nog steeds. En hoe!

 

Rod Stewart

Sinds vorige week staat Rod Stewart weer op nummer 1 in de Britse albumlijst. Op zich al hartstikke gaaf voor Rob, maar hij heeft hiermee ook een record in handen. Met zijn 74 jaar en 11 maanden is Sir Rod het de oudste mannelijke artiest die dat gelukt is. Kijk ‘m glunderen in deze Britse tv-show.

 

Mick Jagger

Rob is niet de enige oude rocker die nog regelmatig op het podium staat. Wat dacht je van The Rolling Stones? Ze moesten afgelopen zomer hun Amerikaanse tournee nog uitstellen. De 75-jarige Mick Jagger kreeg een nieuwe hartklep. Maar nadat hij uit het ziekenhuis was ontslagen stond hij binnen de kortste keren met de band op het podium.

 

Paul McCartney

Jaja, ook Sir Paul zingt nog steeds alsof ie twintig is. En wat een charisma heeft die man toch. Ik vond het geweldig dat hij meedeed aan Carpool Karaoke met James Gordon. Kijk maar even naar dit filmpje. Genieten geblazen!

 

Elton John

Hoewel Elton John dit jaar bekendmaakte te stoppen met optreden, was zijn afscheidstournee, de Farewell Yellow Brick Road-tour, het afgelopen jaar het best verkochte muziekevenement in de Verenigde Staten. Hij verkocht zelfs vijfendertig procent meer kaartjes dan de Rolling Stones voor hun Amerikaanse toer. Hij kwam ook nog even langs op het Filmfestival in Cannes. Moet je horen, alles live hè?!

 

Billy Mack

Aah, die Billy Mack met zijn Christmas is all around uit de film Love Actually. Mijn favoriete oude rocker. Wat een schatje is die man. Inclusief hysterische glitterpakken en zijn grote liefde voor zijn beste vriend. Hoewel hij een personage in deze film is, zou hij het in het echte leven ook rocken als een malle.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit