Opwarmertje!

Vanaf eind volgende maand is het lente, maar het lijkt wel alsof de winter ons land niet uit wil. Gelukkig is er een oplossing…

 

Ben jij zo iemand die het áltijd koud heeft? Ik ook. Nu het kwik dik onder nul is, weet ik niet hoeveel lagen ik aan moet trekken om mezelf toch een beetje warm te houden. Maillot, broek, vijf truien: hup, hop over elkaar… En dan staat die nieuwe winterjas net iets minder, want ik zie eruit als een opgeblazen sneeuwpop. Heel fijn. Maar er is goed nieuws voor de koukleumers onder ons. Er bestaat een jas met een ingebouwde verwarming. Mijn eerste vraag? Waar.koop.ik.hem?

 

Het Amerikaanse modemerk Ministry of Supply verkoopt de jas via de Crowdfundingsite Kickstarter. Hij houdt je automatisch warm door een ingebouwde accu en sensoren. Je zet ‘m aan door ertegen te praten. Zie je het al voor je? “Goedemorgen jas, ja, de verwarming mag weer aan hoor.”  

 

De temperatuur in de jas kan automatisch worden aangepast. Als je teveel beweegt, gaat de verwarming uit. Je kan naast de automatische stand ook de jas bedienen via een smartphone-app. Deze app heeft drie temperatuursettings die je favoriete temperatuur kunnen bepalen. Nooit meer kou vatten dus. Ik ben nu al fan. 

 

 

Ook heeft de jas zakken die je handen warm houden en is hij waterproof. Het beste van alles? Je hoeft niet eens de kou in om hem te kopen. Dit doe je gewoon online vanuit je warme stoel.  

 

 

De jas kost 285 dollar en de bodywarmer kost 195 dollar, inclusief verzendkosten. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart en blauw. De levering staat (reeds) in november gepland. 

 

 

Ik hou ‘m in de gaten. Want die kou, dat is niks voor mij. 

 

 

Door Danique ten Boer

Beeld: Bright