Op vakantie?

Willemijn: Heerlijk, vakantie! Of je nu ver weggaat, of dicht in de buurt een fijne plek hebt gevonden, je planten in huis hebben goede verzorging nodig.

 

 

Dit waterreservoir voor dorstige groene medebewoners vind ik mooi en functioneel tegelijk. Waterworks heet het en het is ontworpen door het duo Jana Flohr & Thomas Linssen. De waterdoorlatende terracotta-staak, die je naast de wortels van de plant steekt, geeft gelijkmatig vocht af. Voor grotere slurpers kies je een grotere staak dan voor liefhebbers van droogte. Als ik straks terug ben van vakantie dan laat ik hem gewoon in de pot staan om mijn plant in topvorm te houden. En omdat het zo leuk staat!

 

Een plantenhotel is ook een goed idee

 

Wil je er zeker van zijn dat je planten niet alleen goede verzorging krijgen, maar ook hun dagelijkse praatje niet mislopen, dan is een plantenhotel wellicht ook een goed idee. Er zijn intussen meerdere hotels te vinden in Nederland, maar deze in Middelburg vind ik een van de leukste!

 

Nu heb je wel een oplossing voor je planten, maar heb je nog geen vakantiebestemming? Hier vind je Franska’s toppers! 

 

Set Waterworks, €35

 

 

 

Door Willemijn ter Hart-Koopal

 Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Fotografie Waterworks: Masha Bakker Portret: Marloes Bosch

witte-balk-met-bol-willemijn