Op vakantie aan de Vecht

 

Ik was er zó aan toe om er even tussenuit te zijn. De stad ontvluchten. Het gevoel hebben van ‘van huis te zijn’.

 

    

 

Maar het buitenland durf ik niet aan en ik vind het ook niet per se nodig; Nederland is mooi genoeg. Tenminste, als je een beetje weet waar je heen moet… En nou, dat weet ik: ik kwam uit bij Mooirivier in Dalfsen (vlakbij Ommen en Zwolle) – en dat is toch wel een klein stukje hemel op aarde, zeg.

 

 

Ik ben vooral het drukke Amsterdam gewend, dus elke keer als ik die stad verlaat, voel ik al een soort rust over me heen komen. Maar ik wilde niet alleen rust, ik wilde ook lekker eten, een mooi uitzicht, vriendelijke mensen en — héél belangrijk — een lekker bed met airco.

 

 

Vandaar dat ik voor mijn mini-getaway niet het eerste het beste hotel wilde boeken, want ik wilde het er wel even van nemen. Genieten van het avondzonnetje op een terras. Uitgebreid dineren. En vervolgens rollend naar bed kunnen. Ik vind het altijd zo leuk als er bij een hotel een goed restaurant zit: als je wilt, kun je binnen een kwartier in bed liggen. Ideaal.

 

En dat uitgebreid dineren is me gelukt, hoor. Ik heb serieus genoten van het restaurant bij Mooirivier. Wat een enthousiaste bediening zeg; ze waren supervriendelijk en hadden kennis van zaken. Ik was best een beetje benieuwd hoe dat omtrent corona allemaal zou gaan, zo’n hotelovernachting in eigen land. Is het wel ontspannen? Dat was het absoluut en bij het restaurant ‘merkte’ je niet zoveel van corona. En dat bedoel ik in positieve zin; gepaste afstand en alle maatregelen worden in acht genomen, maar het doet niet af aan de sfeer. Vond ik zelf erg belangrijk.

 

 

Eerder schreef ik al over mijn slaapproblemen en dat was ook één van de redenen dat ik er even tussenuit wilde. Als ik druk in mijn hoofd ben, kan ik in mijn Amsterdamse huisje geen rust vinden (en ik moet ook nodig eens investeren in een beter bed). In dit bed heb ik voor het eerst sinds tijden weer zó lekker gelegen en werd ik met een uitgerust gevoel wakker (en een ieniemienie beetje hoofdpijn vanwege de GinTonic die we na het eten tóch nog namen).

 

 

 

 

Een onontdekt plekje is dit allang niet meer, want in mijn omgeving kende iedereen dit hotel al. Toch wil ik hem nog even aanraden. Voor een nachtje weg, als je — net als ik — echt toe bent aan wat rust. Of voor een etentje aan de Vecht (want je zit letterlijk aan het water hier), maak absoluut een wandeling door de omgeving hier. Ik dacht altijd een echt stadsmens te zijn, maar misschien is dat toch niet helemaal zo…

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer