Eten in de Nok van Carré

 

Maartje: Wist je dat je bij Theater Carré in Amsterdam ook meer dan goed uit eten kunt? Om daarna de klassieke rode zaal binnen te lopen? Een avond ontspannen, ouderwets vertier noemen we dat.

 

 

 

 

Boven in de nok van Amsterdams meest iconische theater Carré huist restaurant In de Nok. En nee, dat is geen restaurant voor een snelle hap; hier ga je even rustig zitten. Sterker nog… Je trekt er de tijd voor uit. Oké oké, zodra het belletje gaat dat waarschuwt dat de voorstelling gaat beginnen, stuiven de meeste mensen op, dat is waar, maar wie zorgt dat-ie bijtijds aanschuift, heeft een avondvullend programma voor de boeg. Hakken aan en gaan.

 

Het restaurant is ruim maar telt, fijn, maar een klein aantal couverts waardoor je rustig zit (perfect voor een echt goed gesprek). Zitten doe je letterlijk in de nok, vroeger de foyer, op een verhoging onder de schuine ramen die uitkijken over de Amstel. Een cadeautje. Dat geldt ook voor het voor-elk-wat-wils-menu: Brandt & Levie-worst & co met kaas, heerlijke appelstroop, een verzameling worstsoorten, ham en rilletje vooraf, om te delen. De spaghetti met gamba’s, rode peper, knoflook, olijfolie en peterselie is écht superlekker, en ook de tortellini met varkensvlees, truffel en parmezaan, en de flammkuchen – klassiek met crème fraîche, spek en ui of met tonijn en jalapeño – zijn eveneens om over naar huis te schrijven. Niet gehad, wel voorbij zien komen and it looked damn good: een fikse biefburger. Die doen we de volgende keer.

 

 

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.