Op deze leeftijd zijn mannen en vrouwen het aantrekkelijkst

 

Zoek je een site waar je de opvallendste en interessantste onderzoeken op vindt, check dan eens The Atlantic. Ik kan daar echt uren rondsurfen, het staat bol van de onderzoeken, van theorieën over de MH370 tot datingonderzoekjes.

 

 

 

Ik praat je bij over die laatste.

 

Ze hebben uitgebreid onderzoek gedaan onder online daters en kwamen tot meerdere conclusies. De eerste: we zijn allemaal de reachers. Want over het algemeen swipet iedereen naar rechts voor iemand die gemiddeld 25 procent knapper is dan zichzelf. Maar dat betekent niet dat je niet voor die match moet gaan, trouwens: driekwart van de mensen in relaties zegt het gevoel te hebben dat hun partner eigenlijk out of their league is.

 

Tsja, beauty is in the eye of the beholder zeggen ze, en blijkbaar zien we onszelf dan toch als iets minder mooi. Maar is dat terecht? Ook daar ging The Atlantic dieper op in. Wanneer zijn we nou op ons hoogtepunt? Dat was voor mij helaas ontzettend slecht nieuws, want voor vrouwen is die leeftijd… Achttien jaar. ACHTTIEN. Dat is gewoon dertien jaar geleden en dat betekent dat ik al dertien jaar lang in een soort glijbaan naar beneden aan het gaan ben, want volgens onderzoek is dat wat er gebeurt. Op je achttiende ben je het meest begeerlijk en vanaf daar gaat het alleen maar bergafwaarts.

 

En de mannen? Ja, waarom verrast dit me niet? Zij zijn het meest begeerlijk op hun vijftigste. Hóe scheef is dat? Sowieso oneerlijk dat je als vrouw blijkbaar behoorlijk snel piekt, en ik begin ook gelijk te twijfelen aan m’n eigen inschattingsvermogen, want ik vind mezelf op foto’s op die leeftijd nou niet bepaald in m’n piekjaren zitten. Zeg maar eerder de blunder years.

 

Maar ik geef toe: mannen van vijftig, die snap ik. Hallo Brad Pitt, George Clooney en Daniel Craig. Die zijn absoluut steeds meer gaan pieken naarmate ze de vijftig naderden. Ach, beauty is in the Eye of the beholder, toch? En je bent zo mooi als je je voelt, dat is veel belangrijker.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer