Op de fiets dan zie je iets

 

Sinds kort heb ik een nieuwe fiets. Niet zo’n racefiets, kom op zeg, maar een toerfiets met 7 versnellingen. En nou heb ik dus zomaar een nieuwe hobby.

 

Mijn meneer is een echte fietser. Met zo’n strak pakkie en een helm. Ik moet er niet aan denken ooit in zo’n broek met een zeempje op een racefiets te klimmen, maar hij komt altijd thuis met enthousiaste verhalen. Dat Nederland zo verschrikkelijk mooi is vanaf de fiets.

 

Dat moet ik zien, dacht ik. Vandaar de toerfiets. Iets minder snel dan de racevariant maar je gaat ook weer niet met een truttengangetje. Nooit gedacht dat ik het op de pedalen zo leuk zou vinden. En inderdaad, ik zie onderweg de mooiste dingen. Vergezichten, vogels, de leukste plaatsjes. Dus sinds kort bekijk ik op internet de leukste tochtjes om eens uit te proberen.

 

Zomaar 5 mooie routes ergens in Nederland

 

Buiksloterdijkroute

Onder de rook van Amsterdam is het al zo mooi. De route brengt je via prachtige plaatsjes als Monnickendam en Zunderdorp naar Broek in Waterland. Als ik de loterij win, wil ik daar wonen.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Zsolt Fatér (@fater.zsolt) op

 

Bels lijntje

Ooit een spoorlijn tussen Tilburg en Turnhout, nu een fijne route door de Brabantse grensstreek. Je fietst dwars door de weilanden langs dorpjes als Chaam, Alphen en Baarle-Nassau, waar de grens tussen België en Nederland dwars door het dorp loopt.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Boshuis het Eikeltje (@heteikeltje) op

 

Het Hanzerondje

Via slingerende dijkjes fiets je langs de IJssel van Deventer naar Zutphen en via de overkant van het water weer terug.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Regina Kuipéri (@reginakuiperi) op

 

Monumentenroute

Houd je van fietsen en vind je het leuk om monumenten te bekijken? Dan is deze route in Zeeland iets voor jou. Je fietst langs historische monumenten op Schouwen-Duiveland. Wist je dat Zierikzee meer dan 500 rijksmonumenten heeft?

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Dharshini (@photosbydhar) op

 

Het mooiste dorp van Nederland

Via deze route langs molens, kerken en borgen passeer je het mooiste dorp van Nederland: Winsum.  En ben je nou een echte theeleut, stop dan onderweg even in Houwerzijl bij de Theefabriek. Het enige echte theemuseum van Nederland.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Logement Doosje (@logementdoosje) op

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit