Zat ik ineens in het prachtige Eye filmmuseum in Amsterdam op de bank met niemand minder dan zanger, componist, acteur, regisseur (en… misschien nog wel veel meer?) meneer Acda himself. Ik zag het meteen al aan z’n gezicht. Die man heeft het gigantisch druk. Dacht ik al.

 

Aanstaande maandag gaat de film ‘Oh Baby’ in première. Het bioscoop-film-regie-debuut van Thomas. En ja, dan kan dus wel die film klaar zijn, maar dan ben je er nog niet. Feestjes, interviews, overal in een pakkie opdraven. Hoort er ook allemaal bij. Het is trouwens een heerlijke film. Ik meende er heel veel van Thomas zelf in te herkennen, maar dat kan ik eigenlijk helemaal niet weten, want wat weet ik nou van hem? Ga hier niet verklappen waar de film over gaat, maar het is een mooi, lief, ontroerend verhaal. Dus dan weet je zeker wel genoeg? Gewoon gaan. En je kunt bij je bioscoopkaartje ook nog vliegtickets winnen.

En die film is nog niet alles. Want waar iedereen het over heeft, is de musical ‘Fiddler on the roof’ (misschien ken je ’m nog als Anatevka). Waarin Thomas de hoofdrol Tevye speelt. Dat gaat dan bijna avond aan avond door. Wat een baan zeg. Ik hoop dat-ie ook af en toe een beetje uit mag slapen. ‘Fiddler on the roof’ start vrijdag in het nieuwe DeLaMar in Amsterdam. Ik hoor om me heen al gonzen dat iedereen ernaartoe wil, dus ik zou maar snel kaartjes proberen te bemachtigen. En ik hoorde ook dat Thomas het op een hele leuke manier gaat doen, die rol. Is hem wel toevertrouwd. Heel erg benieuwd!

 

 

 

Drukke jongen dus. En tussendoor toch ook nog even tijd voor mij genomen. Aardig. Kijk maar:

 

 

 

Door Franska

Video: Meagan Suares Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter

witte-balk-met-bol-franska