FRANSKA.NL X JUMBO

 

Ook zo klaar
met dat kleffe broodje bij het tank­station?

 

Is je auto net van kofferbak tot beenruimte ingepakt,
rij je richting het land van het lekkerste eten (Italië dus),
moet je gedwongen langs de snelweg een klef broodje tot je nemen. Dat dachten we dus even niet…

 

 

Irene schreef laatst over de 29 dingen die je herkent uit de autoreis van je jeugd. Weet je wel? Die autoreis naar je vakantiebestemming waar je uren naast je broers of zussen moest zitten, je benen lam werden, en je je helemaal kapot verveelde. Natuurlijk werd je wel weer heel blij als moeder de doos met snoep tevoorschijn haalde… Maar dat was ook wel het enige lichtpuntje totdat je aangekomen was op locatie.
 
Of ben ik nou de enige die het zo ervaarde? Ik moest al-tijd in het midden zitten, tussen mijn twee broers. En dat was geheid ruzie geblazen. Gingen we een spelletje spelen, was er altijd wel iemand die vals speelde. Deden we onze koptelefoons op en luisterden we muziek, vond iemand wel dat de muziek van de ander te hard stond. En dan was je onderweg naar het land met het allerlekkerste eten (Italië) en dan moest je onderweg bij het tankstation zo’n klef broodje eten. En dat vond ik misschien wel het allerergste aan die reisjes. Noem me verwend, maar ik houd gewoon van verse producten. Beetje gezond zou ook wel fijn zijn, na al die snoepjes de hele dag. Maar ‘vroegâh’ was vers en gezond een stuk moeilijker te verkrijgen dan anno nu.
 

Daarom zorg ik ervoor dat ik, als ik nu op vakantie ga, wel wat beter voorbereid ben. Mijn vriend en ik reizen bijvoorbeeld deze zomer met twee vrienden met de auto richting de Engelse countryside.

Net als vorig jaar weer lekker een weekje digitaal detoxen. Maar deze keer ga ik eerst nog even langs de Jumbo.Ik heb namelijk dé oplossing gevonden op die kleffe tankstationbroodjes. Want heb je toevallig het nieuwe Jumbo-assortiment gezien met al die maaltijdsalades en ‘Gemaksgroenten’? Ik wist zelf niet dat Jumbo er zoveel had, dus ik was aangenaam verrast toen ik er laatst toevallig rondliep en al die verschillende salades zag liggen. Voor iedereen is er wel wat.
 
Mijn vriendin W eet vegetarisch. En salades die haar goed vullen en waar genoeg eiwitten in zitten zijn altijd moeilijk te vinden. Maar voor ons reisje pakken we dan gewoon de maaltijdsalade feta couscous voor haar. Haar vriend houdt ontzettend veel van geitenkaas. Huppakee, mik ik de maaltijdsalade geitenkaas voor hem in mijn mandje. Mijn vriend maak ik heel blij met een salade met Marokkaanse kip, en voor mij pak ik de falafelsalade. Zo. Is dat ook weer klaar. En dan loop ik even een paar meter verder voor de lekkere snackgroenten. Dan vul ik mijn snoepdoos juist met wat gezondere opties.
 
Nee, die chocoladereep ga ik nooit helemaal vervangen. Maar dat kleffe broodje is vanaf nu gewoon volkomen verleden tijd. Happy, happy, happy me. Bedankt Jumbo!

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn