Ook Maarten van Rossem vertrekt bij De Slimste Mens

npo maarten van rossem

 

Nooit gedacht dat ik nog eens een zwak voor die man zou krijgen.

 

 

 

Jarenlang zapte ik weg als ik hem ergens aan een talkshowtafel zag, maar inmiddels ben ik bijna fan van die man. Maarten van Rossem lijkt een beetje op mijn leraar scheikunde van heel lang geleden. Nors, stekelig en totaal onbenaderbaar. Dat gevoel riep Maarten ook jarenlang bij me op als ik hem als Amerika-kenner aan de talkshowtafels zag. Iemand die bijzonder veel weet van bijzonder veel dingen, maar ik vond dat er wel een zweem van chagrijn om hem heen hing. Tot ik hem zag bij De Slimste Mens, toen pas leerde ik hem een beetje kennen en begreep ik het pas. Maarten houdt gewoon niet van onzin, van bladibla en halve waarheden. En dat is altijd aan het gezicht van de beste man te zien, wat het ook weer heel geestig maakt.

 

 

In Hier zijn de Van Rossems, het programma dat hij samen met zijn zus Sis en broer Vincent maakte, zag je dat Maarten het niet van een vreemde heeft. Ook Sis en Vincent hebben die blik. Hilarisch was het om ze met elkaar samen te zien kibbelen over van alles en nog wat en dat maakte dat ik zelf anders naar Maarten ging kijken, dat ik hem zelfs bijna aardig ging vinden. Ondanks het sarcasme dat er af en toe van afdroop.

 

 

Vandaag werd bekend dat ook Maarten besloten heeft om met de kennisquiz De Slimste Mens te stoppen. Wekenlang werd hij platgebeld met de vraag of hij na het vertrek van Philip Freriks ook bij het programma weg zou gaan. Een belachelijke vraag, vond hij. ‘Ik vond al die speculaties over ons en het programma maar gezeur’, zegt Van Rossem. ‘Tot mijn honderdste blijven, dat vond ik wel geestig. In werkelijkheid ga ik dat natuurlijk niet doen. Weet ik veel of ik die leeftijd überhaupt haal. Door te stellen dat ik zou blijven zitten waar ik zit, heb ik er bewust voor gekozen om mensen een beetje te ergeren.’

 

 

Toch wel jammer. Ik ben benieuwd wie Maarten met zijn kennis en onderkoelde humor kan vervangen. Sander Schimmelpenninck biedt zich al aan, maar die lijkt me veel te aardig en te aaibaar. Iemand nog een suggestie?

 

Bron: Nu.nl / Beeld: Op1 NPO.nl

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit