Onze koning draagt ook de boodschappen 

 

Omdat jouw 2019 vast net zo druk was als het onze en je misschien wel een stukje gemist hebt: dit is één van onze topscorers van het jaar. Om nog even lekker in te duiken.

 

De agenda van Willem Alexander en Máxima puilt natuurlijk uit. Maar om nou te zeggen dat onze royals alleen maar lintjes doorknippen, da’s niet helemaal waar. Onze koning en koningin doen veel meer dan dat. Op hun cv staan talrijke functies op allerlei gebied. Zinvol bezig zijn, dat vinden ze allebei belangrijk.
 
Vandaag zijn ze in New York waar ze deelnemen aan de 74e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN). De Koning houdt er een toespraak en Máxima is daar in haar functie van speciaal pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling, de zogenaamde microkredieten. Nou, dat klinkt dus best wel heel erg ingewikkeld als je het mij vraagt.
 
Het zal er wel een drukte van belang zijn. Afspraak hier, toespraak daar. En ook nog een beetje lobbyen voor de Nederlandse goede zaak. Dan wil je, ook als je royal bent, wel af en toe even de benen strekken.
 
Máxima kent The Big Apple natuurlijk op haar duimpje. Voordat ze haar Willem leerde kennen heeft ze er jaren gewoond. Misschien gaat ze tussendoor wel even lunchen met haar voormalige huisgenoten. Hoe gezellig zou dat zijn. Een momentje incognito genieten van zo’n zalige bagel met pastrami.
 
Of zou ze soms samen met haar man gaan shoppen? De koningin staat bekend om haar liefde voor gewone winkels die ze graag zelf bezoekt. Lekker snuffelen tussen de lippenstiftjes en nagellakjes bij de plaatselijke cosmeticawinkel. Ik zie onze koning al helemaal staan wachten zoals mannen nu eenmaal doen als hun echtgenoten aan het shoppen zijn. Verveeld kijkend op hun smartphone: ‘Is ze nou nog niet klaar?’
 
Nu weet ik uit betrouwbare bron dat de koning zelf de boodschappen draagt. Kijk maar even naar deze ontzettend leuke foto van die twee. De vorige keer dat het koninklijk paar samen in the city that never sleeps was, shopten ze zich een breuk aan opbergdozen van The Container Store. Maar toen moesten ze natuurlijk nog verhuizen naar Paleis Huis ten Bosch. Dus dat snappen we dan wel weer.
 
Misschien hebben de prinsesjes nu wel een lijstje meegegeven van spulletjes die ze van de Abercrombie en de GAP willen hebben? Of die allernieuwste gympies die daar in NYC toch wel wat minder van hun kledinggeld opslurpen dan hier in Nederland. Heerlijk toch. Even een frisse neus halen en meteen de leuk-voor-thuis-boodschappen doen. Het zijn net mensen hè?!

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit