Onze favoriete chef wint Snackmasters op RTL

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Ron Blaauw wint RTL Snackmasters.

 

 

 

Niemand minder dan een van FavorFlav’s lievelingschefs heeft de kookwedstrijd Snackmasters op RTL gewonnen: Ron Blaauw! Wekenlang zwoegden verschillende bekende chefs op het perfect nabootsen van iconische snacks, en na een spannende finale kwam deze held als winnaar uit de bus…

 

Ron Blaauw is niet vies van het betere snackwerk (herinner je zijn frikandellen-diner nog?). En met welke snack hij de competitie won? Met zijn winnende typisch Hollandse (met Indische achtergond)… (tromgeroffel)borrelnootje! Kantelpunt in het perfectioneringsproces en beslissend voor de kampioenstrofee: ‘het krakje’. Toen dat eenmaal onder de knie was, was de strijd beslecht. Hoewel Blaauw de borrelnoot niet eens de moeilijkste opgaaf van de hele serie vond! Wat dan wel?

 

Zoete nachtmerrie

 

Het (zoete) spekje. Toen hij in een van de eerdere afleveringen te zien kreeg dat dat de volgende opdracht zou worden, zonk de moed hem in de schoenen. “Dit is het einde,” dacht hij, “dit wordt mijn ondergang.” Want werken met suiker is niet zijn forte, zo verklaart hij zelf. Maar dat vermaledijde spekje heeft hem dus níet de kop gekost!

 

Hoe pak je dat krakje

 

En zo kwam hij in de finale terecht, en hield het nederige borrelnootje hem dagenlang dag en nacht bezig. Geen makkelijke klus, om de pinda los van het korstje te krijgen en het brosse krakje te perfectioneren. Maar toen ze dat bereikten voelde het ook echt euforisch, vertelt hij het AD.

 

Serieuze snackzaken

 

Hij zegt als sterrenchef snacks in die zin zeker serieus te nemen omdat “zo’n snack uiteindelijk ook uit passie is ontstaan. Dat moeten we nooit uit het oog verliezen.” En sowieso was het een geweldig project voor hem en zijn trouwe team, om met zijn allen na de extreem ellendige tijd die de lockdown voor de horeca was iets positiefs en saamhorigs te doen. Sommige chefs wilden volgens Blaauw niet meedoen uit angst om af te gaan, maar hij is ervan overtuigd dat je toch bezig moet blijven en samen ergens voor moet gaan.

 

Triomftocht

 

De borrelnootjes zullen (met een knipoog) ook in de restaurants geserveerd worden. Er zijn veel mensen die naar het programma gekeken hebben en het zullen herkennen en er vrolijk van worden, en zo heeft Ron Blaauw zich weer van zijn positieve en technisch uitmuntende kant laten zien. Go team!!

 

Door: Redactie FavorFlav