Ons liefdesleven ook al in lockdown? De vrouw kan het wel alleen af…

 

Onderzoek in coronatijd: mannen in een relatie zijn de grote verliezers als het gaat om voldoende fysiek contact. Met andere woorden: wij komen niet meer aan onze trekken!

 

 

Lingeriemerk Christine le Duc heeft 600 Nederlanders ondervraagd over hun liefdesleven in deze coronacrisis. En wat blijkt? Er is ook sprake van een crisis in onze erotische betrekkingen. Dit onderzoek naar de impact van de lockdown op ons liefdesleven laat namelijk zien dat we tijdens de lockdown minder seks hebben, dat geeft zo’n één op de vier (22%) aan.

 

OPVALLEND IS DAT HET MERENDEEL VAN DE MANNEN (66%) ZEGT DAT ER NIET MEER WORDT GESTREELD EN GEVREEËN. TERWIJL BEHOORLIJK WAT VROUWEN DIT VEEL MINDER (33%) ZIEN ALS EEN GEMIS.

 

‘Blijkbaar zorgen vrouwen beduidend beter voor zichzelf, aangezien uit dit onderzoek blijkt dat ze tijdens de lockdown massaal love toys hebben aangeschaft. Hierdoor lijkt het of de man wellicht wat ‘overbodig’ is geworden of een beetje aan de kant is geschoven,’ aldus het onderzoek.

 

Deze coronacrisis wordt door velen als stressvol ervaren (57,9%) en hier reageren vrouwen anders op dan mannen. Van de ondervraagden blijkt de helft weldegelijk meer behoefte te hebben aan seks, maar toch geeft 60% aan ‘het’ niet vaker te doen.

 

MINDER SEKS: KINDEREN ZIJN VAKER THUIS

 

Bijna een kwart van de ondervraagden geeft aan dat zij minder seks hebben door de lockdown. Redenen hiervoor zijn:

  • minder vaak in de stemming (11,2%),
  • kinderen zijn vaker thuis (10,1%),
  • meer stress (9,7%)
  • minder tijd voor zichzelf (8%).

 

DAT DE ONDERVRAAGDEN MINDER TIJD VOOR ZICHZELF HEBBEN BLIJKT OOK UIT DE VRAAG OF MEN MEER MASTURBEERT: 70% GEEFT AAN NIET MEER TE MASTURBEREN.

 

Van de 30% die dat wel doet, is het aantal dat 4 keer per week of meer masturbeert tijdens de lockdown verdubbeld. Redenen hiervoor zijn juist meer tijd voor zichzelf (11%), verveling (10%), meer behoefte aan solo seks (9%), eenzaamheid (6%).

 

Een rondje langs de redactie laat inderdaad zien dat mannen meer behoefte dan ooit hebben aan fysiek contact. Maar de vrouw of partner geeft steeds vaker niet thuis. Zou dit een derde feministische golf zijn waarin we met zijn allen nietsvermoedend in zijn beland? Laat maar man, ik heb genoeg aan mezelf?

 

Wat een horreur! Is er dan nog maar een hoop: dat de snelheid van het prikken nog verder toeneemt en dat we weer gezwind in de oude situatie gaan terugkeren. Man en vrouw ontdekken elkaar weer!

 

Door: Redactie Falder