Olga Commandeur, onze nationale personal trainer, stopt ermee

olga commandeur

 

Hoe moeten we nu allemaal in shape blijven?

 

 

We maken er thuis soms grapjes over als we kijken naar Nederland in Beweging. De oefeningen zien er allemaal supersimpel uit, je kunt ze zelfs zittend doen, dus hoe moeilijk kan het zijn? Maar dat is juist de kracht van het programma. Want omdat het zo laagdrempelig is kan iedereen meedoen en werd Nederland een beetje fitter.

 

 

Maar nu stopt onze nationale personal trainer ermee en moeten we onze dagelijkse work-outs voortaan met iemand anders doen. Na 23 jaar trouwe dienst vindt Olga Commandeur het wel welletjes. Reuze jammer want juist door haar enthousiasme stonden we massaal voor de buis samen met haar te gymnastieken.

 

 

Olga wist waar ze het over had, want buiten haar atletiektalent dat haar zelfs tot aan de Olympische Spelen van Los Angeles bracht was ze ook docent lichamelijke opvoeding op verschillende middelbare scholen. En als je pubers in beweging weet te krijgen, dan is de rest van Nederland appeltje-eitje.

 

 

Ze begon ooit in de jaren 80 op de radio met NOS Sportief en met haar enthousiaste aanwijzingen kwam ze uiteindelijk in het jaar 2000 op de buis. Het opnemen van het programma is ook echt topsport want ze neemt alle afleveringen voor het hele jaar op in slechts zes dagen. Dat zijn er zeven à acht per dag. Moet je nagaan, dan heeft ze dus na zes dagen 42 afleveringen af. Dan ligt zelfs Olga op apegapen.

 

 

Op vrijdag 26 mei is de laatste uitzending en gaat Olga het na 4500 uitzendingen wat rustiger aan doen. Een beetje reizen, wandelen, golfen en tijd doorbrengen met de kinderen en kleinkinderen. Daar heeft ze des te meer zin in nu ze na een zware ziekteperiode weer kerngezond is. Wie haar bij Omroep Max gaat vervangen is nog niet bekend, maar we gaan haar vrolijke ‘naar voor, zijstap tik, 3, 4, en gaan zitten zonder plof’ enorm missen.

 

Beeld: YouTube

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit