- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram gezouten
- roomboter
- 1 ei
- 2-3 eetlepels melk
- 60 gram geraspte oude (geiten)kaas
- 4 eetlepels fijngehakte peterselie, tijm of rucola
- keukenmachine of mixer met deeghaken, vershoudfolie, bakplaat met bakpapier
Kneed met de mixer met deeghaken of in de keukenmachine een soepel deeg van het bakmeel met de boter, het ei, de melk, de kaas, de kruiden en een mespunt zout.
Schep het deeg op een vel vershoudfolie en vorm er een rol van ca. 5 cm doorsnede van. Draai de uiteinden van de folie dicht, als bij een snoepje. Druk het deeg eventueel iets plat voor ovale koekjes. Laat de deegrol minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verwijder de folie en snijd de deegrol in 32 plakjes van 2-3 mm dik. Leg de deegplakjes op de bakplaat.
Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Bereiden: 20 minuten
Wachten: 30 minuten + afkoelen
Oven: 12-15 minuten