Officieel is dit voor bij de salade

 

Maar ik weet er zonder salade ook wel weg mee. Jij?

 

Gisteren had ik het over Salade, het nieuwe boek van Janneke Philippi. En ik weet niet of je het gezien hebt, maar je kon het dus winnen. Ik kreeg van Janneke niet alleen het salade-recept om te delen, maar ook nog deze verrukkelijke biscuits, die je officieel serveert bij een salade. Maar ik heb er geen enkel probleem mee als je ze me bij een roseetje geeft hoor. Zet de oven maar vast aan. Ik kom er zo aan:

 

 

Hartige saladebiscuits

voor 32 koekjes

 

Hartige koekjes zijn heerlijk om bij een salade te serveren. In het deeg verwerk ik meteen wat restjes kaas en verse kruiden. Gedroogde kruiden en specerijen, olijven, zongedroogde tomaatjes, fijngehakte noten, zaden of pitten zijn ook heerlijk om toe te voegen.
 

 

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram gezouten
  • roomboter
  • 1 ei
  • 2-3 eetlepels melk
  • 60 gram geraspte oude (geiten)kaas
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie, tijm of rucola
  • keukenmachine of mixer met deeghaken, vershoudfolie, bakplaat met bakpapier
     

Kneed met de mixer met deeghaken of in de keukenmachine een soepel deeg van het bakmeel met de boter, het ei, de melk, de kaas, de kruiden en een mespunt zout.
 
Schep het deeg op een vel vershoudfolie en vorm er een rol van ca. 5 cm doorsnede van. Draai de uiteinden van de folie dicht, als bij een snoepje. Druk het deeg eventueel iets plat voor ovale koekjes. Laat de deegrol minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
 
Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verwijder de folie en snijd de deegrol in 32 plakjes van 2-3 mm dik. Leg de deegplakjes op de bakplaat.
 
Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
 
Bereiden: 20 minuten
Wachten: 30 minuten + afkoelen
Oven: 12-15 minuten

 

 

Door: Franska

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Franska