Of Marijke Helwegen even haar mond kan houden

 

Doodzenuwachtig word ik van die vrouw. Blijkbaar ben ik niet de enige, want ze is genomineerd voor een heel bijzondere prijs.

 

 

 

Voor de Loden Leeuw namelijk. De prijs voor de meest irritante BN’er in een tv-reclame. Samen met Sjaak Swart en Paul Haenen is Marijke door de kijkers van het consumentenprogramma RADAR voorgedragen vanwege een tenenkrommend spotje.
 
En terecht. Want sinds ik die reclame voor een anti-inbraakstrip met haar heb gezien, kan ik mijn voordeur niet meer openen zonder dat ik haar met schelle stem hysterisch in mijn oor hoor toeteren dat ze altijd DOOOOOOODSBANGwas.  

 

 

Mijn meneer wordt al helemaal gek van me omdat ik er inmiddels ook van overtuigd ben dat ik zo’n ding op de voordeur nodig heb. Want als Marijke er rustig van wordt, dan zal het voor mijn gemoedsrust vast ook wonderen doen, nietwaar?
 
Dat ze de prijs wint betekent niet dat ik als kijker ook van haar reclamespot af ben. Want René Froger, die de Loden Leeuw vorig jaar in de wacht sleepte, prijst tot mijn afgrijzen nog steeds de MULTIFOCAAAAAAAALE brillen van Eyelove aan.
 

 

 

Op 2 december worden de winnaars van de Loden Leeuw in de uitzending van RADAR onthuld. Je kunt nog meestemmen tot en met 30 november.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit