Onze koning zoekt een kok

 

Want natuurlijk heeft onze Willem-Alexander geen tijd om zelf iedere dag weer een smakelijke en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten.

 

 

Hij heeft het veel te druk met koninklijke zaken en het landsbelang. En Máxima heeft als hardwerkende vrouw ook wel wat anders aan haar hoofd dan de broodtrommels van de prinsessen en de vraag die ieder gezin dagelijks bezighoudt: wat eten we vandaag?
 
Wat is het dan ook fijn dat je als Nederlandse royal een kok kunt inhuren. Zo eentje met verstand van zaken. Die de meest uiteenlopende gerechten en maaltijden voor de koninklijke familie en haar gasten kan bedenken, inkopen en klaarmaken.
 
Hoe heerlijk zou dat zijn: dat ik nooit meer hoef na te denken wat ik nu weer in mijn karretje moet kieperen. Niet weer de opmerking ‘Eten we nu alweer groenten uit de oven?’ of ‘Dat aten we vorige week toch ook al?’
 
Iedereen herkent het vast wel. Wat moet ik nu weer klaarmaken? Soms kan ik gewoon helemaal niks verzinnen. Daar heeft ons koningspaar dus iemand voor. En ze zoeken nu een nieuwe.
 
Eentje die op meerdere locaties inzetbaar is. In verschillende paleizen dus. Je krijgt hulp van je eigen keukenassistent. Die kun je dan de suffe klusjes laten doen. Uien snijden of zo. En je moet van poetsen en boenen houden, want je ‘draagt mede zorg voor het schoonhouden van de keukens, magazijnen, apparatuur en keukenartikelen’.
 
Maar hoe gaaf is het als je van koken houdt en je mag dat in een paleiskeuken doen? Dat is nog eens wat anders dan een verzorgingshuis of de kantine van een groot kantoor. Wie weet sta jij straks een lekker een balletje gehakt te bakken voor Willem-Alexander. Of regel jij de patat-met-kroketten-avond van de puberprinsessen. Zou zomaar kunnen.
 
Ik zou het wel weten als ik jou was. Kijk hier voor meer informatie.
Hup, solliciteren dus!

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit