Ode aan Dione

 

Alexandra: Vandaag begint de 104e editie van de Tour de France en mijn man verheugt zich alweer op uren sport kijken op tv. Helpt dat hij zelf ook vrij fanatiek aan het fietsen is tegenwoordig. Maar het leukste aan die hele Tour vind ík Dione de Graaff. En natuurlijk Herman – de schermman – van der Zandt.

 

 

Ik ben vast niet de enige vrouw die straks weer regelmatig naar sport (mee) zit te kijken. In een huishouden van vijf waar er drie nogal sportminded zijn, staat uiteraard de Tour de France aan. En kijken we ’s avonds naar ‘De Avondetappe’. Elke tourdag wordt afgesloten met dit programma vanaf een sfeervolle locatie ergens in Frankrijk.

 

Nou vind ik het best oké om overdag even die renners te zien zweten (vijf minuten lukt me nog wel), maar voor dat avondprogramma ga ik echt even zitten. Vooral vanwege Dione de Graaff. Wat een leuke vrouw lijkt me dat! Doet het goed, is charmant maar niet té, onderhoudend, en ze weet echt alles van de sport. Ooit las ik dat ze als kind al lijstjes bijhield van sporters en wie welke tijden reed. Kijk, dat vind ik nou leuk. Hoe goed en groot die profs ook zijn, Dione is aan tafel de baas. En terecht.

 

Veel succes en vooral plezier Dione, maak er iets moois van!

 

Door Alexandra