Ode aan de Superbowl

 

Maar dan heb ik het vooral over de Superbowl-snacks.

 

Wellicht heb je er weleens van gehoord, de Superbowl. Het is de finale van de NFL (American football) in Amerika, maar het gaat vooral om gezelligheid, eten, een beetje American football kijken, cheerleaders en de reclames. Ik wilde dit toch even met je delen, want de typische Superbowl-snacks zijn superlekker dus vieren we vandaag onze eigen Superbowl. Met snacks.

 

  • De lekkerste dips worden altijd tevoorschijn gehaald. De pizzadip en de spinazie-artisjokdip zijn mijn favorieten.
  • Potato skins. Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik ongeveer 8 aardappelen 4 keer in met een vork en doe ze 8 minuten in de magnetron. Draai ze vervolgens om en doe ze weer 8 minuten in de magnetron. Snijd de aardappelen in tweeën en schep de aardappelen uit, zodat je ze kan vullen. Bak wat spekjes en vul de aardappelen hiermee. Breng op smak met peper en zout en leg de aardappels in een ovenschaal. Laat ze 15 tot 20 minuten garen tot de schil knapperig is. Bedek dan de aardappeltjes met kaas en laat ze nog 10 minuten in de oven. Serveer met zure room en wat lente ui.
  • Lasagne-tostihapjes. Smeer een witte boterham in met boter of mayonaise. Draai hem dan om en leg hem even op een bord. Smeer de andere kant in met tomatensaus. Doe er dan wat ricottakaas op en plakjes mozzarella. Doe nog een witte boterham erop en smeer de bovenkant weer in met boter. Bak de tosti in een pan en draai hem tijdens het bakken om. Als de kaas goed gesmolten is en de tosti lekker krokant is, snijd je hem in 4 stukjes.
  • Tijdens de Superbowl kunnen nacho’s natuurlijk niet ontbreken. Dit zijn de lekkerste recepten: de nacho-pizza, Chile con queso-nacho’s en de ultieme nacho’s
  • Buffalowings. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe 500 gram kippenvleugels in een schaal. Doe er een scheutje olijfolie, wat zout, peper en knoflookpoeder bij. Meng de kippenvleugels met de kruiden en doe ze vervolgens in een ovenschaal. Doe de kippenvleugels ongeveer 50 minuten in de oven (draai ze halverwege om). In de tussentijd maak je de saus in een steelpannetje. Doe 60 ml pittige saus (RedHot Buffalo Wings Sauce, bij de Albert Heijn en Jumbo te koop) in een pannetje samen met 2 eetlepels honing. Breng aan de kook en blijf roeren. Doe er dan 2-3 eetlepels boter bij en zet het vuur laag. Goed roeren, zodat de boter smelt. Als de kippenvleugels klaar zijn, doe je de saus erbij en meng je het goed.

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares