Verliefd op Maxima

 

Dit weekend is onze koning zeventien jaar getrouwd met zijn grote liefde Máxima. Dat verdient een lintje! Maar hoe heeft hij haar leren kennen?

 

Het schijnt dat zij elkaar in 1999 voor het eerst hebben ontmoet op een feest in Sevilla, Spanje. Daar waren ze voor een lang weekend op een feestje van de hertogin van Alva. Máxima fotografeerde iedereen bij binnenkomst en had geen idee wie die grote, boze, blonde man was die helemaal geen zin had om op de foto te gaan.

 

In dat bewuste weekend hebben ze elkaar toch nog gesproken en zelfs met elkaar gedanst. Blijkbaar hadden ze het meteen van elkaar te pakken, want drie weken later stond Willem Alexander al in New York bij Máxima op de stoep. Hij was daar om het huwelijk van een goede vriend bij te wonen, en kon zo en passant even met Máxima een kopje koffie drinken.

 

De maanden daarna vloog Willem Alexander regelmatig naar the Big Apple, waar niemand hem herkende en hij volledig anoniem over straat kon. Zo konden Máxima en onze koning elkaar in alle rust leren kennen, zonder achtervolgd te worden door paparazzi. Op een avond zaten ze samen in een knus restaurantje waar de Nederlandse journalist Max Westerman ook zat te eten. Maar die herkende de verkering van Willem Alexander niet en schonk er verder geen aandacht aan.

 

Wat later kreeg paparazzo Edwin Smulders lucht van de romance en fotografeerde hij het verliefde stel terwijl ze samen in New York over straat liepen. De rest is geschiedenis.

 

 

 

Op de recente foto’s van hen samen zijn ze volgens mij nog net zo verliefd als in het begin. Hoe mooi is dat als je al twintig jaar samen bent?

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit