O, Capri!

 

Maartje: Als deze week dan toch in het teken van de romantiek staat, wie o wie doet ons een uitje naar het tot de verbeelding sprekende, überromantische eiland Capri? En als we dan toch bezig zijn, mogen we dan alsjeblieft flaneren in Dolce & Gabbana (dat is part of the deal, oppervlakkige wens of niet), ontbijten met champagne, met een kleurig sjaaltje in het haar bakken op het strand en dineren met kaarslicht, een adembenemend uitzicht en een Don Juan aan tafel? Ja?

 

 

 

Toberio Palace

Hotel Toberio Palace straalt alles uit wat we van Capri verwachten: pracht en praal uit vervlogen tijden en moderne, lichtgewicht luxe. Mad Men goes easy breezy Italian in een zomers jaren-50-decor met waar je maar kijkt kunst aan de muren. Pasteltinten afgewisseld met bladgoud op alle meubels en accessoires, verdeeld over zestig elegante kamers, een fantastisch restaurant, een prachtige lobby en een nooitmeernaarbuiten-spa. En Veuve Clicquot op het nachtkastje. Even sparen, het moet gezegd, maar wie dat (of wiens Don Juan) voor de bakker heeft, kan met een gerust hart boeken.

 

 

Da Paolino

Loop op Capri een willekeurig steegje van Capri Town in (niet de haven) en het is lastig om niet iedere zaak er meer dan magisch uit te vinden zien. Pal voor je neus doet iedere hoek er denken aan een scène uit de film (of het boek, als je je er doorheen hebt weten te slaan) ‘Eat. Pray. Love’. Een stuk minder gemakkelijk te vinden restaurant is Da Paolino. Verstopt onder een plafond van eindeloze citroenen (zelfs die ter grootte van je hoofd zijn echt) en hoe later op de avond je aanschuift, hoe beter: de setting van het restaurant wordt zo mogelijk nog specialer als het oplicht onder de donkere hemel tussen de rotsen van het eiland. En daar houdt het niet mee op. Welnee. Het menu dat bestaat uit een buffet van  antipasti is goddelijk, net als de tamelijk eindeloze selectie van onbeperkt op te scheppen desserts.

 

 

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.