Mijn nummer 1 pastasalade

 

 

 

 

Net zo min echt Italiaans, als mijn lekkere recept van gisteren denk ik. Lees het hier maar. Maar lékkerrrr…. Je eet hem lauwwarm. Met een groene salade erbij. Eventueel. Leuk voor de kleur ook op tafel ;-) Farfalle met tonijn, hardgekookt ei en peterselie. O ja. En zure room. Ik zal maar meteen het recept geven, kun je naar de winkel en aan de kook.

 

Dit heb je ervoor nodig:

  • 250 g fusilli (of farfalle, of conchiglie, of een andere soort die makkelijk mixt in een pastasalade)
  • 200 g tonijn uit blik (afgegoten)
  • 4 hardgekookte eieren (gepeld en in grove stukken)
  • 25 g boter
  • 1,5 dl zure room
  • 1 tl ansjovispasta
  • 2 el wijnazijn (witte)
  • 4 el gehakte platte peterselie
  • zout en peper

 

Zo maak je het:

De pasta al dente koken. Tonijn in stukjes breken. Boter en pasta in een diepe koekenpan op laag vuur. Zure room, azijn en ansjovispasta erdoorheen roeren. Daarna tonijn, ei en peterselie erbij en even mengen in de pan. Eventueel naar smaak nog zout en peper erbij.

 

Buon appetito!

 

 

Door Franska

Fotografie sfeerbeeld: Carmen Vos. Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter