Sonja: Met nude in huis doel ik natuurlijk niet op naaktlopen. Wel op de verfijnde nude kleuren die zo mooi staan in huis.

 

Kleur is zeg maar echt mijn ding. En dan vooral de kleuren die je in eerste instantie niet opvallen. Voor mij geen knalkleuren, nee ik haal mijn gelukkige momentjes uit de perfecte non-kleur. Als ik een laatste check doe na het afronden van een project en zie dat die ene net niet witte kleur zo bijzonder goed uit heeft gepakt, dan loop ik op wolkjes.
In het mode- en beautybeeld zien we deze kleuren al een hele tijd. En als het goed werkt in fashion en op je wangen, waarom niet in je huis? Deze nude tinten ofwel huidskleur doen het prima in je interieur. Ze zijn op het eerste gezicht onopvallend, maar als je een paar tinten met elkaar combineert, wordt het samen een mooi, rustig, basic, strak en zacht geheel.
Nude is neutraal en is daarom met veel kleuren te combineren. Dat kunnen zowel koele als warme kleuren zijn. Door warme kleuren zoals grijs en beige te combineren met fris wit wordt de sfeer vrouwelijk en chic. Kies je voor een mix met koele tinten, gecombineerd met zwart, dan krijg je al snel een wat stoerdere look. En net als met huidskleur kent nude een ruim kleurenpalet. Van heel licht naar donker, in mat en glans.
Nude of beige, da’s toch hetzelfde? Nou nee, niet echt. Of eigenlijk echt niet. De real nude heeft iets van roze in zich, al is het maar een klein beetje. Dat is ook een van de redenen waarom-ie zo lekker combineert met een kleur als Marsala. Mijn favoriete nude tint is de kleur Belangrijk van Histor. Het bureau waar ik nu aan zit te typen heeft een laagje van deze prachtige kleur. Ik kan er nog iedere dag blij van worden.


Nou is kleur echt een tic van me. Vaak na een maandenlange (soms jaren, echt waar!) zoektocht naar de perfecte tint komt het moment dat ik ’m ineens te pakken heb. Dan ben ik als een kind zo blij en geniet ik ook jaren van zo’n kleur. Want, als-ie goed is, is-ie goed. En dan blijft-ie. Wil je zien hoe mooi deze kleur in huis kan uitpakken, kijk dan hier. Inspiratie genoeg!

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Ferm Living, Menu