Nu op Videoland: de Australische Kopen Zonder Kijken

Vandaag presenteer ik u in de inmiddels welbekende categorie ‘Australians do it better’: Kopen Zonder Kijken.

 

We weten natuurlijk al een tijdje dat onze Married At First Sight eígenlijk gewoon niet zo leuk is. Want als je eenmaal de Australische MAFS hebt gekeken, wil je niet meer anders. Dat presenteer ik als een feit, want in mijn ogen is dat ook gewoon zo. En dat ze down under alle programma’s simpelweg beter onder de knie hebben, wordt dus ook weer bewezen met Kopen Zonder Kijken.

 

Die staat sinds vandaag op Videoland (thank you for that), en is zóveel leuker dan onze versie. Is het Australische volk dan gewoon zoveel meer entertainend dan wij? Buying Blind heet-ie en ik heb op YouTube alvast het één en ander gekeken en ik gok dat we de Nederlandse versie ook hier gewoon links kunnen laten liggen.

 

Het schijnt dus zo te zijn — heb ik zelf geen ervaring mee — dat de huizenmarkt in Australië nóg lastiger en onmogelijker is dan die in Nederland. Dus dan krijg je ook nog meer wanhopigere stellen en intensere afleveringen. Overigens vind ik Kopen Zonder Kijken niet per se het leukst als alles misgaat. Het is juist andersom; dit is één van de programma’s waarbij het genieten is wanneer het goed gaat.

 

Maar goed, vandaag wordt-ie door Videoland online gezet en jawel, daar ga ik weer. Nieuwe verslaving incoming. Hoe lang zal het duren voordat ik een Australisch accentje krijg? Serieus, 80 procent van de series die ik kijk is Australisch op het moment. Alrighty, mate. Hmm neuh, over dat accent hoef ik me geen zorgen te maken.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer