Nog maar ééntje kan het zijn…

 

Hoewel, Veerle heeft eigenlijk geen vertrouwen meer in haar mollenradar.

 

Langzamerhand begin ik mijn geloofwaardigheid als Molloot te verliezen. Daar ging Jeroen: een van mijn mollen vanaf dag één! Verbazing op het gezicht van de medekandidaten, maar vooral bij mij thuis op de bank. Weer een rood scherm voor een van mijn verdachten. Met pijn in mijn hart denk ik aan mijn molpunten die ik vol overtuiging op Jeroen had gezet. Auch!

 

We zitten op de helft, de groep wordt steeds kleiner en de Mol moet nu wel heel erg op zijn of haar tenen gaan lopen. Deze aflevering stond in het teken van teugels, huifkarren en kampvuurtjes. De kandidaten en de Mol gingen namelijk back to the basics en Sanne Wallis de Vries had haar outfit daar al op aangepast: een hoedje, safarikleuren en niet te vergeten cowboylaarzen. Toeval? Of wist zij al dat deze opdracht zou komen en heeft ze met dat in haar achterhoofd deze outfit in haar koffer gegooid…?

 

Imanuelle Grives kon haar geluk deze aflevering niet op, want de kandidaten mochten schieten. Ja, met echte geweren. Heb je haar blik gezien? En de houding van onze bloedeigen Bond-girl? Of ze nou de Mol is of niet, ik vind deze vrouw geweldig!
Maar goed, de Mol. Want daar draait dit spel natuurlijk om. Ik moet toegeven dat ik niet zo heel veel vertrouwen meer heb in mijn mollenradar; al mijn mollen vliegen er om de beurt netjes uit. Dus Thomas, alsjeblieft, blijf er nog even in. Mijn mollenlot ligt in jouw handen.

 

Maar waarom is Thomas de Mol? Nou hierom.
In de afleveringen blijven steeds dubbele getallen voorkomen (de naam Thomas betekent tweeling). Opdrachten in duo’s, twee paarden voor de huifkar, Thomas pakt heel snel brief nummer twee wanneer de cowboy langskomt met de post. En dat laatste is verdacht. Als mol weet je wat er op de brief in de enveloppen staat en Thomas pakt, voordat iemand de kans krijgt, brief twee en geeft brief zes snel aan Jochem. De opdracht die Thomas moet doen om de joker te bemachtigen, is daarnaast veruit het makkelijkste.
Maar waarom zou de Mol een joker willen? 1. De Mol wil zo snel mogelijk alle kandidaten wegspelen. 2. Als de Mol een joker heeft, heeft hij ook een verklaring waarom hij zolang in het spel blijft. Een mollenstreek of een Mollenstreek? Dat dacht ik ook!

 

Dan nog heel kort over Jochem van Gelder. Hij roept al sinds dag één dat hij dit spel eigenlijk niet snapt en hij doet dus ook duidelijk geen moeite om dit verbergen. Maar Jochem, waarom pak je in godsnaam zomaar een envelop en verwissel je jouw lege envelop later met die goede envelop van Thomas? Een beetje gek, vind je niet?!

 
Tot volgende week!

 

 

Veerle, 19, is de eerste tekststagiaire van franska.nl. Geboren en getogen in Alkmaar. Ze heeft een voorliefde voor mooie verhalen, beeld en kleding

Fotografie portret: Esmée Franken. Styling: Valérie Ntantu