Nog éven over Famke en LuckyTV

 

 

 

Het kan natuurlijk dat je door alle coronaperikelen een mooi stuk op Franska.nl hebt gemist. Zoals deze. Hop op de bank dus, theetje erbij en even een momentje voor jezelf met één van van onze best gelezen artikelen.

 

 

 

Het was met een mengeling van bewondering (ze zat er toch maar wel even) en ongemak (het tutoyeren, het verfrommelde spiekbriefje) dat ik naar Famke Louise bij JINEK keek.

 

 

 

 

Famke spreek je trouwens uit als Femke, weet ik sinds gisteren. De vergelijking met een discussie aan de eettafel dook op. Papa (Diederik Gommers) legt uit wat het belang van de zaak is en dochter (Famke, spreek uit: Femke) zegt met een pruillip: ‘Wij krijgen ook overal de schuld van. Het is niet eerlijk.’

 

Zo ging het ongeveer. Diederik Gommers (vind je ergens iemand sympathieker dan hij?) knikte haar bemoedigend toe. Want al zaten er best wat hiaten in haar kennis (zo zei Famke dat het aantal besmettingen door de lockdown is toegenomen, ai), toch meende hij dat als de jongeren niet aangelijnd blijven, het ons niet lukt om corona te bedwingen. Het gekke is dat Famke best aangelijnd wil blijven en de coronamaatregelen respecteert. Het probleem werd dus niet helemaal duidelijk. Want #ikdoenietmeermee was eigenlijk #ikdoeheusnogwelmee en #ikmaakmezorgenomdetoekomst en #omdebanen. En dat, beste Famke, dat zijn we allemaal met je eens.

 

Wat een tsunami aan ellende is er over ons heen gekomen dit jaar. En vooral jullie jongeren worden gestraft voor iets waar je zelf geen last van hebt. Ik begrijp je enorm. Maar toch moeten we dit ‘met z’n allen’ fixen. Ook voor jou, voor jullie. Dus hoe harder we nu samen ons best doen, hoe sneller alles weer is zoals het was.

 

Toen Famke zich door de uitzending had gepuft en Gommers zich een nek-RSI had geknikt, kwam LuckyTV. En toen, toen had ik pas echt samengeknepen billen van ongemak. Maar mijn hemel, wat was het grappig. En als wat ik hoorde echt waar is, namelijk dat Famke er ook om moest grinniken, ben ik dan toch wel weer om. #Famkedoejealsjeblieftweermee

 

Beeld: Jinek

 

Dit afgelopen malle coronajaar groeide Franska.nl heel erg hard. We kregen er ontzettend veel nieuwe lezeressen bij en daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. Voor al die nieuwe leukerds herhalen we de mooiste artikelen die we de afgelopen jaren voor de feestdagen schreven. Dit was er een van.

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach