De lekkerste feitjes over Kerstmis

 

 

Dit wist je misschien nog niet over eten en drinken tijdens de kerstdagen.

 

 

Ik wilde je nog even een fijne kerst wensen. Tweede kerstdag is alweer aangebroken en misschien zit je zo weer lekker aan tafel met het gezin of bij de schoonfamilie of gezellig met wat vrienden. Neem lekker een wijntje en neem een extra hapje, want het is nog even kerst. Voor nu heb ik wat leuke kerstweetjes voor je. PROOST.

 

  • Op een gemiddelde kerstdag werken we zo ongeveer 6000 calorieën naar binnen.
  • We komen gemiddeld een halve kilo aan. Valt me nog best mee. Die heb je er zo weer af in het nieuwe jaar. Met die geweldige goede voornemens.
  • De gemiddelde Nederlander geeft 108 euro uit aan een kerstdiner.
  • 37% voelt een enorme druk tijdens het maken van het kerstdiner. Heb ik het wel goed gedaan? En wat vinden ze ervan?
  • In Japan gaan 3,6 miljoen mensen met kerst naar de KFC. Omdat kerst daar geen nationale feestdag is, heeft KFC een heel goede kerstcampagne gemaakt. ‘Kurisumasu ni wa kentakkii!’ Oftewel: ‘Kentucky voor Kerst’. Zo heeft Kentucky een ‘Japanse kerstdag’ geïntroduceerd.
  • Je kent vast die kerstzuurstokjes wel, die witte met rode strepen. Die zijn dus speciaal gemaakt zodat kinderen tijdens de kerkdienst stil zouden zijn. Heel, heel lang geleden in 1670… Best grappig, want ze horen nu helemaal thuis in het kerstplaatje.
  • Barbecuen met Kerst wordt steeds normaler.
  • Slijterijen verkopen ongeveer het dubbele in december. Nu vraag ik me weleens af hoeveel glazen wijn ik drink tijdens de kerstdagen. Ik ga nog even goed tellen vanavond. Doe je met me mee?

 

Bron: AD, BNR, the Daily mail

 

Dit afgelopen malle coronajaar groeide Franska.nl heel erg hard. We kregen er ontzettend veel nieuwe lezeressen bij en daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. Voor al die nieuwe leukerds herhalen we de mooiste artikelen die we de afgelopen jaren voor de feestdagen schreven. Dit was er een van.

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares