Deze tv-persoonlijkheden mogen in 2021 blijven wat ons betreft

 

En deze liever niet.

 

 

Blijven:

 

Ewout Genemans
Bij toeval gespot bij Bureau 040 en daarna bewust bekeken in de reportage over Nicky Verstappen. Ewout is discreet, Ewout weet zijn plaats en zijn ego zit ‘m niet meer in de weg, wat een ontzettende verademing is.

 

Olav Mol
Oftewel dé verslaggever van de Formule 1 op Ziggo Sport. Blinkt uit in oer-origineel, absoluut uniek taalgebruik als ‘Daar is ie, Max Verstappen. Joheee. Jehoooo. Jo fucking ho. Wat bizar! Niet normaal!’ Waarna hij echte tranen van geluk huilde en iedereen met hem meehuilde.

 

Jeroen Pauw
Want er zijn vakmannen en vakmannen en deze wordt ook nog eens alleen maar beter – zeg: net zo doortastend en de diepte in maar minder scherp – naarmate hij ouder wordt, met als voorlopig hoogtepunt ‘Pauw komt binnen’ wat hij ook in overdrachtelijke zin deed.

 

Diewertje Blok
Zonder Sinterklaas geen sinterklaasjournaal en Sinterklaas moet blijven.

 

Nadia Moussaid 
Nu onder meer van Mondo en voorheen vervanger van Jinek. Slim, rustig, fijn om naar te kijken en heerlijk om naar te luisteren.

 

Renze Klamer en Fidan Ekiz
Puur, fris en fruitig, eigen. En ze vangen elkaars vliegen niet af, wat heel erg fijn is.

 

Erik Dijkstra
In Op1 kwam hij niet uit de verf naast Willemijn Veenhoven. Bij de Jakhalzen in De Wereld Draait Door wel en in Bureau Sport en Per Seconde Wijzer dus ook en verder is hij gewoon heel erg innemend.

 

Dotan en de Paus
Kom voor me zingen, riep de Paus en Dotan vroeg zich af hoe dat moest want hij zou nooit meer onder stoelen of banken steken dat hij van de mannenliefde is. De Paus maakte er geen punt van, wat maakt dat de Paus ook mag blijven.

 

Jessica Villerius
Want wat maakt zij prachtige reportages.

 

Hoeft niet meer:

 

Gordon
Hoeveel onrecht kan één mens worden aangedaan en hoeveel drama kan één mens treffen? En dat terwijl het helemaal nooit zijn eigen schuld is. Sorry Gordon. We horen je verhalen liever niet meer.

 

Bridget Maasland
Het zit haar niet mee in de liefde. Maar waarom ook altijd zo hard van stapel lopen en je avonturen aan de grote klok hangen? Leuker maakt het je niet, lijkt het wel. Want soms zien we je bij RTL Boulevard en denken we dat je De Zwakste Schakel staat te presenteren. 

 

Wendy van Dijk
Geloofwaardigheid, dat is waar het bij Wendy aan schort. Wij geloven haar in ieder geval niet meer. Niet haar verhalen, niet haar lach en ook niet haar hervonden liefde voor haar man.

 

Welmoed Sijtsma
Ze kan echt wel wat, daar niet van. Het probleem is alleen dat ze zo verdomde eager is dat ze noch haar gasten noch haar co-host laat uitpraten, en daar wordt een gesprek nu eenmaal niet plezieriger van.

 

Ivo Niehe
Wat De TV Show betreft gaat zelfs het principe van de oude wijn in nieuwe zakken niet meer op. Steeds maar weer datzelfde liedje is op een dag klaar, Ivo, en wat ons betreft ligt die dag al best ver achter ons.

 

Ab Osterhaus
Op het moment dat deze hele crisis echt luwt zullen we Osterhaus steeds minder op de buis zien en als de crisis over is zien we hem waarschijnlijk nooit meer – of nauwelijks. Verder niets dan lof.

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans