Nog een tattoo, oma Truus?

 

Als je van gekkigheid niet meer weet wat je moet doen, kun je altijd nog een tattoo laten zetten op je 90ste. 

 

De 90-jarige oma Truus liep zes jaar geleden uit nieuwsgierigheid de Alkmaarse Tattoo 22-winkel binnen. ‘Ik dacht eigenlijk dat tattoowinkels alleen voor criminelen waren, maar toen ik daar uit nieuwsgierigheid een kijkje nam, wist ik al heel snel dat dat allemaal flauwekul is.’ Marcel van Eijk, de 45-jarige tatoeëerder, kan zich dit moment nog goed herinneren. Hij was ontzettend verbaasd geweest; niet eerder had iemand van die leeftijd zijn winkel binnengetreden. Maar zes jaar en drie tattoos verder, zijn de twee dikke vrienden.

 

De eerste tattoo die ze liet zetten, betekent veel voor haar. Ze had het geld niet om hem te laten zetten, en dus gaf Marcel hem cadeau. Het werd een vlinder op haar onderarm, die symbool staat voor haar dochter die is overleden. Ook heeft ze er nu een zandloper bij. ‘Deze past echt bij mij. Het staat symbool voor de nare dingen die ik achter me heb gelaten. Nu heb ik een klein stukje zand over; dat staat voor de goede dingen van het leven die nog komen.’

 

Jij vraagt het je waarschijnlijk ook af. Welke 90-jarige doet dit? ‘Ik geniet nog elke dag van het leven. Ik ben impulsief en leef van de hak op de tak. Lang leve de lol.’ Nou, daarom dus. Waarom niet? 

 

 

En stel dat je er dan opeens ook eentje wilt laten zetten, ga dan naar Nyhavn in Kopenhagen. Heb je gelijk een leuk uitje met een goed excuus. En kan je ook een beetje aan de zuip om jezelf wat moed in te drinken. Stuur je dan een foto en filmpje naar me? Dan zetten we die hartstikke leuk op Franska.nl. 

 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam.