Onlinewinkel­gedoe

Zeg, onlinewinkels, als jullie willen dat ik je leuk blijf vinden… Een lesje voor alle onlineshops op de vroege maandagmorgen.

 

 

In het weekend kom ik er vaak achter dat dingen op zijn. Het komt dus regelmatig voor dat ik op zondag online zit te shoppen. Nou loop ik in de stad niet alle winkels af om te kijken waar ze de goedkoopste hebben. Maar als je toch online zit… Waarom zou je dan altijd naar dezelfde winkel gaan?

 

Dus wat ik altijd doe, is het product dat aangevuld moet worden googelen en dan bij het afbeeldingenrijtje bovenaan kijken waar het product het voordeligst is. Dan check ik even of de winkel betrouwbaar is en: hop, bestellen maar. Ietsje meer moeite om voor elk product opnieuw te zoeken, maar je hoeft er je stoel niet voor af, dus… (Hmm, echt shoppen is beter voor je, qua beweging, bedenk ik me ineens.)

 

 

Moet je vaak wel weer een nieuw account aanmaken bij elke winkel, of al je gegevens invullen, maar ach… Met een beetje geheugen in je laptop gaat dat ook best snel. En tijdens de week wordt je voorraad dus vanzelf weer aangevuld. Superhandig natuurlijk.

 

Een nadeel van deze tactiek

 

Shop je online, dan word je tot vervelens toe lastig gevallen of je je bestelling en levering wilt beoordelen. En dan weer of je de site wilt beoordelen. En of je het bestelde product wilt beoordelen. Gaap. Houd op jongens, met die lariekoek. Ik gooi dit soort mails toch onmiddellijk weg. Pure mailboxvervuiling, meer niet. En ook niet goed voor je imago, want ik begin het een beetje vervelend te vinden. Gejengel vind ik het zelfs. Willen jullie dit in je oren knopen jongens en meisjes van de onlinewinkels?

 

Dank vast. En een hele fijne week! Tot zondag.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.