Niemand wil ze

 

Zwarte katten worden steeds vaker in een asiel gedumpt. En de reden is écht heel shockerend.  

 

 

Ze zeggen dat je feed op Facebook en Instagram veel over je zegt. Het is daarom geen wonder dat, sinds mijn vader twee jaar geleden een hond kreeg en ik he-le-maal verliefd werd, mijn hele hele feed volstaat met de liefste hondenfilmpjes. Van puppy’s die net leren lopen, tot een grote hond die een huilende baby geruststelt, of eentje die in slaap valt op de schoot van zijn gitaarspelende baasje. Zucht, ik word er helemaal zen van. 

 

Mijn broer en ik sturen daarom mínstens twee schattige dierenfilmpjes per dag naar elkaar. Gewoon, omdat we er om moeten lachen. Het zijn niet alleen honden, maar ook katten, en schildpadden, pinguïns, nijlpaarden, alles wat grappig is. Maar nu blijkt dat de trend van foto’s en video’s maken helemaal niet zo goed is voor de dieren zelf. 

 

Dit wordt duidelijk met wat er nu gebeurt in dierenasiel The Moggery uit Bristol. Ze hebben het nog nooit eerder meegemaakt en het is eigenlijk ook te gek voor woorden. Maar alle, en dan ook echt álle katten in het asiel hebben een zwarte vacht. En dat is geen toeval. Het blijkt dat mensen deze katten gewoon niet meer willen. Ze worden minder snel gekocht en worden ook eerder teruggebracht. De reden? Zwarte katten zijn minder mooi op selfies en zijn minder goed te zien op foto’s en video’s. 

 

Nou jaaaa, dit kán toch gewoon niet? Het lijkt wel dat het promoten van je huisdier op social media net zo belangrijk is geworden als het dier zelf. En als die niet meer mooi genoeg is voor je Insta-feed is het gewoon, hupsakee, terug naar het asiel. Waar zijn we mee bezig? En ja, ja, ja, ik zie dat ik zelf net zo erg meedoe met deze trend. Maar laten we hier gewoon even mee stoppen met z’n allen. 

 

Zwarte katten, witte katten, rode katten. Ze zijn allemaal even lief. En die foto’s zijn leuk, maar écht niet het belangrijkste. Dus, ik ga vanavond lekker op zoek naar een filmpje met een donkere kat. Begin ik mijn eigen trend wel. Met de leukste en liefste donkere katten. Doe je mee?

 

 

Door Danique van Leeuwenstijn

 

 

Beeld: Pinterest