Nick en Simon hebben er een fan bij

 

Nick en Simon zijn samen al jaren wereldberoemd in Nederland. En inmiddels wordt hun muziek ook in Amerika opgepikt door een wel heel bijzondere fan.

 

Ik was er nooit weg van, van de muziek van Nick en Simon. Geen idee waarom, maar het was niet zo mijn ding zal ik maar zeggen. Tot ik ze in het begin van het jaar zag in het televisieprogramma ‘Nick, Simon & Kees: Homeward Bound’, waarin ze samen met hun goede vriend Kees Tol naar New York gingen, op zoek naar de roots van hun eigen heldenduo Simon & Garfunkel.

 

Simon en Garfunkel waren ooit de inspiratiebron voor Nick en Simon om tweestemmig te gaan zingen. Geweldig, lekker op z’n Volendams. Wat een lol hadden die gasten met elkaar. Pas toen hoorde ik hoe verschrikkelijk muzikaal ze eigenlijk zijn.

 

Dat andere duo loopt dus als een rode draad door hun carrière. Geen wonder dat Nick en Simon, samen met goede vriend Kees, graag die documentaire wilden maken over hun idolen.

 

Later dit jaar traden Nick en Simon op in het Zuid-Hollandse Brielle en laat daar nou een Amerikaan in het publiek zitten. Acteur Woody Harrelson, die je natuurlijk kent als Woody uit de serie Cheers en talloze andere films en series. Woody, die tegenwoordig op Hawaii woont, was daar met zijn Nederlandse buurman die op zijn beurt weer op familiebezoek was in Brielle.

 

Lang verhaal kort: Woody maakte een filmpje van het optreden van Nick en Simon en stuurde dat naar zijn beste vriend Paul Simon. It’s a small world after all!

 

Paul Simon is de beroerdste niet en maakte een videoboodschap voor Nick en Simon om te laten weten dat hij hun muziek zo mooi vindt. En zo was de cirkel weer rond. De reactie van de mannen op die videoboodschap is zo leuk, die moet je echt even zien. Nick en Simon hebben er een fan bij.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Kees Tol (@keestolofficial) op

Beeld: Instagram Nick & Simon

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit