Next level cocoonen in lockdown; zo doe je het
 

Mijn plan was om je hier allerlei ongevraagd advies te geven over hoe je het jezelf zo makkelijk mogelijk kunt maken in lockdown…

 

Alleen liet ik net alle geraspte kaas van mijn boterham vallen, omdat ik trek had in een tosti, dus ik weet niet helemaal zeker of ik de aangewezen persoon ben. Of misschien juist wel, zou ook kunnen.

 

Ik hoop vooral dat je geen grootse plannen had of dat je ze makkelijk even uit kunt stellen. In de tussentijd is mijn plan om deze twee weken te cocoonen. Doe ik heus wel vaker, maar ik noem het alleen nooit zo. Het woord zit normaal nogal in mijn allergie, maar als we toch niks mogen dan is mijn plan om er dit keer helemaal voor te gaan.

 

1. Ga naar buiten
Het klinkt een beetje in strijd met het thuisblijfadvies van Rutte, maar het is juist belangrijk om minimaal twintig minuten in de natuur te zijn. Dit zorgt al voor herstel van het brein.

 

2. Muziek
Raak je onbewust een beetje afgeleid door de radio? Draai een relaxte playlist over je speakers. Kies er wel eentje die zorgt dat je een beetje weg kan dromen. Niks mis met dansen door de woonkamer, maar we willen een ontspannen state of mind.

 
3. Comfortabel voedsel
Drink van die helende thee, ik ga heel ontspannen op alle smaken van Yogi. Trek in het weekend een fenomenale rode wijn open bij het haardvuur (kaarsen volstaan ook bij gebrek aan een haard) en doe dit zeker onder begeleiding van minimaal drie verrukkelijke kazen. De rest van de week kook je goed maar gezond voor jezelf en de voorwaarde is dat het allemaal lekker is.

 

4. Pamperen
Jezelf van top tot teen insmeren met een olie, je gezicht dagelijks van een masker voorzien en ondertussen de kamer voorzien van een rustgevende roomspray. Je huis mag ruiken alsof je net een spa binnen bent gewandeld waar je in een badjas op moet drogen van alle crèmes.

 

5. Zachtjes doen
Je thuis moet het wel in zich hebben om als een soort retreat aan te voelen. Het mag daarom wat aaibaarder. Zachte dekens, ronde kussens, warme stoffen, pluizige huissokken en heel veel planten en bloemen, want die
werken rustgevend, zegt mooiwatplantendoen.nl.

 

6. Zen zijn
Yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen, doe de hele shebang. Neem een kwartier voor ademhalingsoefeningen, een kwartier voor meditatie en een half uur voor yin yoga. Met een uurtje per dag zorg je al voor jezelf.

 

7. Pak een filmpje
Neem Netflix door, check Videoland, pols Pathé of kijk op Prime. Onder een deken op de bank een film kijken is het summum van cocoonen, maar het moet dan wel een goede zijn.

 

8. Hou één dag de gordijnen dicht
Gewoon doen alsof je niet thuis bent, héérlijk.

 

9. Plan je vrije tijd
Voor je het weet ben je alweer aan het overwerken en dat ging je deze twee weken juist even niet doen. Bedenk globaal wanneer je wat doet. ’s Morgens een uur zen zijn, dan werken, ’s avonds een uur koken en eten, daarna uurtje pamperen en dan opdrogen in badjas voor tv. Prima planning, toch?

 

Tot over twee weken.

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans